Kõige paremad vanilliküpsised naadi ja meresoolaga

Need krõbedad küpsised on väikese kiiksuga — umbrohu ja meresoolaga. Ära lase end nendest koostisainetest ehmatada, sest tulemuseks on ühed parimad küpsised, mida umbrohuhooajal valmistada võib. Tarvita kindlasti noori naadilehti, kuna need on tunduvalt parema ja värskema maitsega, kui juba suured väsinud lehed.

ca 32 küpsist

200 g toasooja võid
2 dl suhkrut
2 muna
5 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
4 tl noori naadilehti
meresoola

Vahusta või suhkrutega kohevaks massiks. Lisa segades juurde munad. Loputa vajadusel naadilehed voolava vee all ja lisa tainasse. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel ning lisa samuti tainale. Sega korralikult, kuni saad ühtlase massi.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta sellele lusikaga vöikesed tainakuhjakesed. Raputa küpsistele peenemaks jahvatatud meresoola, suru kergelt tainasse. Küpseta 175 kraadi juures 15-20 minutit.

Soovitused:

  • Veidi õhetama panevate küpsiste tarbeks võid tainasse segada ka 0,75 tl jahvatatud musta pipart.
  • Kui oled unustanud või küpsiste valmistamiseks eelnevalt toatemperatuurile soojenema panna, siis võid proovida üht kasulikku nippi: riivi jämeda riiviga külmkapikülm või kaussi. Nii saad edukalt asendada toasooja võid.

Selle vahva raamatu leiad alates tänasest suurematest raamatupoodidest!