Chorizo siidriga

Hispaanias Asturias armastatud tapas ehk suupiste, chorizo a la sidra. Hispaanias kasutatakse loomulikult nende omapärase maitsega sidra’t, meil saab suupistet edukalt valmistada ka näiteks Pilvise Õuna siidriga.

Vaja läheb:

  • terve jupp chorizo-vorsti
  • väike pudel siidrit

Rannakarbid siidriga


Siider ja chorizo sobivad imehästi ka erinevaid mereande maitsestama. Rannakarbid siidri ja chorizo-vorstiga — mejillones con chorizo — on Ibeeria poolsaarel väga armastatud roog. Siinsetest kogustest jätkub neljale kuni kuuele sööjale, kõrvale paku nisuleiba.

Vaja läheb:

  • 2 kg rannakarpe (sinikarpe)
  • 3 sl oliiviõli
  • 1 suur sibul
  • 200 g chorizo vorsti
  • 2 küüslauguküünt
  • väike pudel siidrit
  • peotäis hakitud värsket peterselli
  • soola ja musta pipart

Kana siidri ja sinepiga

Lihtne ja maitsev kanaroog, mida võiks serveerida riisi ja keedetud brokoliga. “Pilvine õun” annab roale mõnusalt magushapuka meki. Jagub neljale sööjale. 

Vaja läheb: 

  • 500 g tükeldatud kana rinna- või kintsufileed
  • 1 sl oliiviõli
  • 2 viilutatud sibulat
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 3,3 dl pudel kuivemat siidrit
  • 1-2 dl vahukoort
  • 2 sl täisterasinepit
  • peotäis värsket peterselli
  • 1 tl kuivatatud või 1 sl värsket tüümiani
  • soola ja musta pipart