13.03.2015, 15:00
Kevadiselt vallatud RETSEPTID: katseta sel nädalavahetusel neid õunasiidriga valmistatud roogasid!
FOTO:
Saku tõi tärkava kevade puhul välja uued naturaalsed siidrid Pilvine õun ja Mesine pirn, mis sobivad ülihästi nautimiseks nii külma joogina kui ka söögitegemiseks. Nami-Nami soovitab kevadpäikese saatel nautimiseks kolme maitseelamust, chorizo'st ja rannakarpidest toekama kanaroani.
Chorizo siidriga
Hispaanias Asturias armastatud tapas ehk suupiste, chorizo a la sidra. Hispaanias kasutatakse loomulikult nende omapärase maitsega sidra’t, meil saab suupistet edukalt valmistada ka näiteks Pilvise Õuna siidriga.
Vaja läheb:
- terve jupp chorizo-vorsti
- väike pudel siidrit
Rannakarbid siidriga
Siider ja chorizo sobivad imehästi ka erinevaid mereande maitsestama. Rannakarbid siidri ja chorizo-vorstiga — mejillones con chorizo — on Ibeeria poolsaarel väga armastatud roog. Siinsetest kogustest jätkub neljale kuni kuuele sööjale, kõrvale paku nisuleiba.
Vaja läheb:
- 2 kg rannakarpe (sinikarpe)
- 3 sl oliiviõli
- 1 suur sibul
- 200 g chorizo vorsti
- 2 küüslauguküünt
- väike pudel siidrit
- peotäis hakitud värsket peterselli
- soola ja musta pipart
Kana siidri ja sinepiga
Lihtne ja maitsev kanaroog, mida võiks serveerida riisi ja keedetud brokoliga. “Pilvine õun” annab roale mõnusalt magushapuka meki. Jagub neljale sööjale.
Vaja läheb:
- 500 g tükeldatud kana rinna- või kintsufileed
- 1 sl oliiviõli
- 2 viilutatud sibulat
- 2 hakitud küüslauguküünt
- 3,3 dl pudel kuivemat siidrit
- 1-2 dl vahukoort
- 2 sl täisterasinepit
- peotäis värsket peterselli
- 1 tl kuivatatud või 1 sl värsket tüümiani
- soola ja musta pipart