Neljale Prantsusmaalt pärinevat ja Vene köögis kodunenud Kiievi kotletti pole raske ka ise teha. • 4 kanafileed • 1 muna • 1 dl piima • 2 dl riivsaia • 1 tl soola Maitsevõi: • 50 g võid • 1 sl sidrunimahla • 0,25 dl hakitud peterselli • 0,25 tl soola Maitsevõi tegemiseks hõõru või vahule, maitsesta soola, sidrunimahla ja hakitud peterselliga. Tõsta segu fooliumile, vormi sellest 15 cm pikkune kang. Sule foolium ja tõsta külma. Vasarda õrnalt kanafileed. Võta maitsevõi külmast ja lõika neljaks. Tõsta igale kanafileele maitsevõi tükk, keera filee rulli ja suru servad kokku. Paneerimiseks valmista muna-piimasegu ning sega omavahel riivsai ja sool. Veereta kotletti muna-piimasegus ja seejärel riivsaias, siis veel kord muna-piimasegus ja riivsaias. Pane 0,5 tunniks külma, et paneering kõveneks. Küpseta õlis 10 minutit.

Kartulikroketid Neljale Kartulikroketid on efektsed lisandid pidulikul lõunasöögil. Kasuta püree jaoks mõeldud muredaid kartuleid. Kroketid maitsevad kõige paremini vahetult pärast valmistamist. • 1 kg kartuleid • 40 g võid • 3 sl jahu • 2 muna • 1,5 tl soola • 1–2 dl riivsaia • õli küpsetamiseks Koori kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, püreeri kuumalt. Sega hulka munakollased (munavalged jäta paneerimiseks), sulatatud või ja pool jahust. Maitsesta soolaga ning lase pisut jahtuda. Vormi püreest kuulikesed läbimõõduga 3 cm, veereta neid jahus, kasta munavalgesse ja paneeri riivsaias. Küpseta õlis 3–4 minutit, kuni kroketid on helepruunid.