3 suurt pakki heledaid küpsiseid (nt Selga)
Keedukreem:
7,5 dl piima
125 g suhkrut (1,25 dl)
1 tl vanillisuhkrut
45 g nisujahu (0,75 dl)
3 muna
1 sl võid

Keedukreemi valmistamiseks sega piim suhkru ja vanillisuhkruga ning kuumuta pliidil kuni keemiseni. Jahuta. Hõõru jahu korralikult munadega läbi ning lisa jahutatud piimale pidevalt liigutades, et klimpe ei tekiks. Seejärel kuumuta kreemi nõrgal tulel segades, kuni see pakseneb (keeta ei tohi!). Võta pott tulelt, sega juurde või ja jahuta.

Laota koogipõhjaks 12 küpsist (kas siis 3x4 või 2x6). Määri sellele veerand keedukreemist. Siis jälle 12 küpsist ja järgmine veerand keedukreemist jne. Järelejäänud küpsised tambi peeneks puruks ja puista koogile. Pane kook järgmise päevani jahedasse maitsestuma.

Hulgaliselt maitsvaid küpsisetortide ideid leiad ka Nami-Nami foorumist vastava teema alt.

NIPP: Tavapärase kohupiimakreemi asemel on siin küpsised kihistatud keedukreemiga, just nagu Napoleoni tortki. Tordiretsept on “Kokkama Ragnega” toidublogist, kust leiate teisigi toredaid retseptiideid. Vaata lähemalt http://kokkama.blogspot.com/.

Retsept on pärit Naisteka arhiivist