Piprased maasikad konjakise juustukreemiga

· 12 tk värskeid maasikaid
· 120 g toorjuustu (Creme Bonjour või Philadelphia)
· 5 tl viie pipra segu
· 30 g konjakit
· 5 g puudersuhkrut
· 50 g balsam veiniäädikat

Lõigake maasikad pikkupidi pooleks nii, et tupplehed külge jääksid. Kastke maasika lõikepind viie pipra segusse (kui seda pole, asendage purustatud musta pipraga). Toorjuust, konjak ja puudersuhkur segage ühtlaseks kreemiks ning pritsige ühele piprasele maasika poolele ning asetage teine maasika poolik sellele – teiste sõnadega, pange maasikas kokku tagasi. Valage pannile Balsam veiniäädikat, keetke see paksuks ning niristage peene joana teelusika pealt sik-sak kujuliselt maasikatele.

Calvadosega marineeritud pirnid sinihallitusjuustukreemiga

· 2 tk värskeid pirne (üleküpsenud ega ka kivikõvad pirnid selle suupiste jaoks ei sobi)
· 60 g Calvados’t
· 250 g pehmet sinihallitusjuustu, näiteks Gorgonzola
· 100 g kreeka pähkleid

Lõigake pirnid kuueks võrdseks sektoriks, koorige ja eemaldage südamikud. Piserdage pirnisektoreid Calvadosega (ning ärge sellega koonerdage). Hõõruge sinihallitusjuust puulusikaga kreemjaks, pritsige see tülli abil pirnisektoritele ja kaunistage tervete või hakitud kreeka pähklitega.

Brie juust vaarikatega kreekeril

· 250 g Brie juustu või mõnda muud valgehallitusjuustu
· 120 g värskeid või külmutatud vaarikaid · 12 tk neutraalse maitsega kreekereid
· 60 g valget šokolaadi

Sulatage valge šokolaad. Kastke kreeker poolenisti šokolaadi ja asetage ta seejärel küpsetuspaberile, sest sealt tuleb kreeker hõlpsasti lahti. Lõigake Brie juust lahti ja tõstke igale kreekerile üks tükk juustu, juustu peale omakorda vaarikas. Värsked vaarikad kinnitage kreekerile valge šokolaadiga. Kui kasutate külmunud vaarikaid, zheleerige need zhelatiiniga.

Nii lihtsad need suupisted ongi! Ja nende juurde sobivaks veiniks soovitan Coteaux du Layon’i.
Ilusat iseseisvuspäeva ja mõnusaid maitseelamusi!

Maia Smõslova
Frens Catering, peakokk

Vaata ka lihtsamaid retsepte Madisepäevaks.