Henry Politanov (The Brick Coffee Roastery, Estonian Cupping Championship 2017 võitja):

  1. Osta kohviveski, et kohvi värskelt jahvatada.
  2. Osta värskelt röstitud kohvi.
  3. Hoia veekeetja puhas ja kasuta värsket vett. Keep it fresh!

Miia Kiho (Caffeine barista):

  1. Uuri natuke maad ja tutvu erinevate kohvivalmistamise viisidega. Astu aeg-ajalt mõnda kohvikusse sisse, proovi midagi uut ja aja baristaga paar sõna juttu. Sel viisil saad teada, mis võimalused olemas on ning mida soovitab igapäevaselt kohviga töötav inimene.
  2. Proovi vahelduseks uut kohviuba ja ära karda osta uba mujalt kui toidupoest. Tihti leiad parimad oad just kohvikust!
  3. Soeta koju kohviveski! Jahvatatud kohviuba kaotab tohutult kiiresti aroomi, mistõttu ei ole valmisjahvatatud kohvioa ostmine just parim variant. Lisaks paneb igahommikune kohvijahvatamine su kodu imeliselt lõhnama!

Patrick Paidla (barista, Estonian Latte Art Throwdown 2017 võitja):

  1. Enne söö ja võta aega, sest kohv ei ole mõeldud kiiresti “laksu” saamiseks, vaid nautimiseks.
  2. Vaata üle enda valmistamismeetodid ning kohviubade kvaliteet. Valin iga kell presskannu täisautomaatmasina asemel, sest kohv on teekond, mitte sihtpunkt. Ubadest soovitaksin Eesti erikohvi röstlaid: The Brick Roastery, Kokomo, The Living Room, Karlova kohv ja Coffee People.
  3. Tee asi seltskondlikuks, ära joo üksi!

Mihkel Jürimaa (Pauligi koolitaja):

Kohv on toiduaine, seega rikneb ta nagu ülejäänud toiduained. Minu esimene soovitus oleks hoida kohvi originaalpakendis ja seda mitte ümber valada "võõrasse" anumasse, kus see puutuks kokku õhuga ning valgusega. Teine soovitus oleks jälgida töövahendite puhtust. Kodus valmistatava presskannu/in cup/filterkohvi puhul on vee osakaal ca 98%, seega on oluline, et kasutatav vesi oleks hea kvaliteediga ja veekeetja ning muud kohvivalmistamise vahendid oleksid puhtad. Kolmas soovitus oleks proovida ja avastada uusi maitseid, seda just päritolumaa kohvide puhul, sest sellisel juhul avastab kohvijooja, kui mitmekesine ja maitserikas kohvimaailm on.

Uusi kohvimaitseid ja seadmeid saab katsetada juba 27. ja 28. aprillil Kultuurikatlas toimuval Tallinn Coffee Festivalil. Lisainfo www.tallinncoffeefestival.ee.