RETSEPT: Munata banaanijäätis
4 dl piima või kohvikoort
1 kuhjaga dl (100 g) suhkrut
3 väga küpset banaani
Töötle kooritud banaanid koos vähese piima ja suhkruga püreeks kas sauseguri või kannmikseri abil. Lisa ülejäänud piim ja suhkur; töötle jäätisemasinas.
RETSEPT: Kodujäätis nõrutatud jogurtist
Väikese želatiinikoguse lisamine annab jogurtijäätisele pehmema ja siidisema tekstuuri. Kui
külmutamata segus võibki ehk veel kerget želatiinimaitset tunda, kaob see külmumisel jäljetult. Jäätise külmutamiseks sobib üldjuhul nii masina- kui ka karbimeetod, vaid banaaniga variant pidavat paremini õnnestuma karbimeetodil.
Jogurtijäätise põhiretsept
5 dl vedelat maitsestamata jogurtit
2 tl peent želatiinipulbrit
4 dl piima
2 dl suhkrut
1 sl vanillsuhkrut
Kalla jogurt niiske marliga vooderdatud tihedale nailonsõelale või kohvimasina filtrisse. Nõruta paar tundi, kuni välja on nõrgunud vähemalt 1 dl vedelikku. Mõõda tassi 5 sl piima, riputa peale želatiin. Sega läbi, jäta mõneks minutiks paisuma. Aja ülejäänud piim kuumaks,
lisa suhkur. Lahusta suhkur segades; tõsta anum pliidilt. Lisa paisunud želatiin, sega täieliku lahustumiseni. Lisa ka vanillsuhkur; jäta jahtuma. Jahtunult sega nõrgunud jogurtiga, jahuta külmkapis 4–5 plusskraadini.
RETSEPT: Õuna-jogurtijäätis kaneeliga
0,5 kg magusaid õunu
1,5 dl vett
2 tera vürtsnelki
1 sl sidrunimahla
1 tl kaneelipulbrit
2 sl rosinaid
2 sl vedelat mett
2 dl maitsestamata jogurtit
Puhasta ja tükelda õunad; keeda pehmeks väheses vees, kuhu on lisatud nelgiterad. Eemalda nelk; püreeri õunad koos keeduveega. Lisa sidrunimahl, kaneel ja mesi; sega ühtlaseks. Viimasena lisa segule rosinad, lase jahtuda. Lisa jogurt, mikserda segu kohevaks. Kalla külmutuskarpi, pane sügavkülma. Võta kahe tunni pärast välja, mikserda põhjalikult läbi; hoia veel mõni tund sügavkülmas. Võta tund enne serveerimist külmkapi jahekambrisse.