Punane ja roheline gazpacho

Nelja portsjoni jaoks:

2 viilu röstsaia
1 kurk
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 punane paprika
425 ml konservtomateid
5 spl oliiviõli
300 ml köögiviljapuljongit
Soola
Purustatud musta pipart
Cayenne pipart
1 avokaado
4 spl sidrunimahla
Rohelist tabasco kastet
4 suurt marineeritud krevetti

Koori kurk ja lõika kuubikuteks. Puhasta sibul ja küüslauk, viiluta paprika, tomatid suru läbi sõela. Sai, pool kogust kurgikuubikuid, sibul, 2 küüslauguküünt, paprika ja tomatid sega 3 spl oliivõliga ja 200 ml puljongiga ning tee köögikombainiga püree. Maitsesta soolaga, lisada cayenne´i pipart ja pane külmikusse.

Avokaado viljalihast, 3 spl sidrunimahlast, 1 küüsaluguküünest, allesjäänud kurkidest ja 100 ml puljongist tee püree. Maitsesta soola ja pipraga, lisa tabascot.

Sega 2 spl sidrunimahla ja 2 spl oliivõli, kasta neisse krevetid. Serveeri klaasides — põhja pane roheline gazpacho, peale kalla punane gazpacho. Kokteiliklaas kaunista kreveti ja maitserohelisega.