Konnalonnid ehk cannelloonid toorjuustu-lõhetäidisega
Lapsed on mugandanud cannelloonid suupäraselt konnalonnideks. Kuna nad tohutult armastavad makaroniroogasid, tuleb neid siis erinevalt teha ja nimetada.
Konnalonnid - cannelloonid toorjuustu-lõhetäidisega
Vaja läheb:
1 pakk cannelloone (võib kasutada ka lasanjeplaate)
1 kotike (125 g) riisi
200 g kuumsuitsulõhe
1 karp Farmi murulauguga toorjuustu
värsket tilli
soola
kalamaitseainet
Kaste :
50 g margariini
3 spl jahu
nii umbes 8 dl piima (vajadusel juurde panna, muidu tuleb liiga paks kaste)
100 g riivjuustu
soola (maitse järgi)
Peale raputamiseks- 100 g riivjuustu
Keeta riis. Kala tükeldada, segada riisi ja toorjuustuga. Maitsestada soola ja värske tilliga, mina panin juurde ka kalamaitseainet tilliga.
Cannelloonid keeta kergelt läbi (seda tegema tegelikult ei peagi), aga proovisin seekord nii, et paar minutit hoidsin keevas vees ja loputasin kiirelt külma veega üle. Jagada täidis cannelloonidesse .
Kastme tegemiseks sulatada margariin potis, lisada jahu ja vähehaaval piim. Kuumutada pidevalt segades keemiseni. Keeta paar minutit, võtta pott tulelt ja siis lisada riivjuust. Maitsestada soolaga.
Panna ahjuvormi põhja natuke kastet, peale siis täidisega cannelloonid ja kallata peale kogu ülejäänud kaste ja siis umbes pooleks tunniks ahju (ca 225 –kraadi). Vahetult enne valmimist puistasin peale ka riivjuustu ja lasin 5-10 minutit pruunistuda.