Konnalonnid - cannelloonid toorjuustu-lõhetäidisega

 

Vaja läheb:

 

1 pakk cannelloone (võib kasutada ka lasanjeplaate)

1 kotike (125 g) riisi

200 g kuumsuitsulõhe

1 karp Farmi murulauguga toorjuustu

värsket tilli

soola

kalamaitseainet

 

Kaste :

50 g margariini

3 spl jahu

nii umbes 8 dl piima (vajadusel juurde panna, muidu tuleb liiga paks kaste)

100 g riivjuustu

soola (maitse järgi)

 

Peale raputamiseks- 100 g riivjuustu

 

Keeta riis. Kala tükeldada, segada riisi ja toorjuustuga. Maitsestada soola ja värske tilliga, mina panin juurde ka kalamaitseainet tilliga.

Cannelloonid keeta kergelt läbi (seda tegema tegelikult ei peagi), aga proovisin seekord nii, et paar minutit hoidsin keevas vees ja loputasin kiirelt külma veega üle. Jagada täidis cannelloonidesse .

Kastme tegemiseks sulatada margariin potis, lisada jahu ja vähehaaval piim. Kuumutada pidevalt segades keemiseni. Keeta paar minutit, võtta pott tulelt ja siis lisada riivjuust. Maitsestada soolaga.

Panna ahjuvormi põhja natuke kastet, peale siis täidisega cannelloonid ja kallata peale kogu ülejäänud kaste ja siis umbes pooleks tunniks ahju (ca 225 –kraadi). Vahetult enne valmimist puistasin peale ka riivjuustu ja lasin 5-10 minutit pruunistuda.