24.09.2010, 19:33
Kõrvitsapüreesupp
neljale
5 dl köögiviljapuljongit
800 g tükeldatud puhastatud (muskaat)kõrvitsat
2 hakitud sibulat
2 purustatud küüslauguküünt
0,25-0,5 tl värskelt riivitud muskaatpähklit
soola ja musta pipart
4 sl rõõska koort
Kuumuta aedviljapuljong keemiseni.
Lisa tükeldatud kõrvits ja sibul ning peenestatud küüslauk. Hauta tasasel tulel 20 minutit, kuni aedviljad on pehmed.
Püreesta supp ning pane uuesti potti.
Maitsesta püreestatud supp muskaadi, soola ja pipraga ning kuumuta läbi.
(Siinkohal võid supi sügavkülmutada).
Jaota supp taldrikutesse ning kaunista lusikatäie rõõsa koorega.
NIPP: Muskaatpähkel annab supile sooja vürtsikust ja teeb lihtsa köögiviljapüreesupi tavapärasest veidi põnevamaks.
VIHJE: Kui vähegi võimalik, kasuta tumeoranži viljalihaga muskaatkõrvitsat.