Kõrvitsasupp

1 l vett, 250 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat, 1½ l piima, 30 g võid, 2 spl. Riivitud mandleid, 1 - 1½ dl mannat, soola, suhkrut, kaneeli

Keeda kõrvitsatükid vees pehmeks ja hõõru läbi sõela. Pane kõrvitsapüree veega tulele, nõrista juurde manna. Keeda tasasel tulel 15 minutit. Seejärel lisa piim, või, riivitud mandlid. Maitsesta suhkru ja vähese soolaga.

Kõrvitsapannkoogid

250 g paksu kõrvitsapüreed, 100 g piima, 2 muna, soola, suhkrut, 200 g jahu, õli või rasvainet praadimiseks

1. Lisa kõrvitsapüreele piim, munakollased, sool, suhkur, jahu ja lõpuks suhkruga vahustatud munavalged.
2. Prae lusikapannkoogid.
3. Lisandiks sobib õuna- või sõstravõie või -marmelaad.