
Kui kuumad hoidised on purkides maha jahtunud, tuleb kontrollida, et nende kaaned on korralikult sulgunud. Selles veendumiseks on mitu võimalust:
Kui kuumad hoidised on purkides maha jahtunud, tuleb kontrollida, et nende kaaned on korralikult sulgunud. Selles veendumiseks on mitu võimalust:
Kui hoidise kaas ei ole korralikult sulgunud, võib kaane avada ning asendada uue (korralikult ettevalmistatud) kaanega. Uuesti suletud purke tuleks säilitada külmkapis ning tarvitada lähipäevadel.
Purgid, mille kaaned on korralikult sulgunud, tuleks väljastpoolt puhastada, loputada ning kuivatada. Kui purgid on säilitamiseks puhastatud ning enne avamist on purk kleepuv või must, on see märk, et hoidis on kaane vahelt välja imbunud ning hoidis võib olla riknenud.
Isetehtud hoidised säilivad 3 kuud kuni aasta, seepärast on oluline lisada igale hoidisele juurde lisaks nimetusele ka valmistusaeg. Soovitatav on valmistada vaid selline hulk erinevaid hoidiseid, mis aasta jooksul ära tarvitatakse.
Hoidisepurkide säilitamiseks on sobilik puhas, jahe, pime ning kuiv ruum. Enamasti sobivad selleks keldrid, ka külmkapp.
Parim hoiutemperatuur on 10-21 °C.
Temperatuur üle 30 °C on hoidiste säilitamiseks liialt suur, samuti ei sobi soojade torude või ahju lähedus ning otsene päikesevalgus. Hoidiste säilitamine rõdul ei ole soovitatav kuna rõdul on temperatuur väga vahelduv. Sobimatutes tingimustes kaotab hoidis oma kvaliteedi mõne nädalaga. Kui hoidiseid tuleb säilitada ruumis, kus on oht nende külmumiseks, võib purgid asetada paksule papile, ümbritseda ajalehepaberiga ning katta tekiga.
Sisu mugavamaks tarbimiseks
telli Delfi Kogupakett või reklaamivaba pakett.