Laura Põldvere RETSEPT: Suus sulav šokolaadi-toorjuustukook, mida nautida koos sõpradega


Laura Põldvere RETSEPT: Suus sulav šokolaadi-toorjuustukook, mida nautida koos sõpradega
Suus sulav šokolaadi-toorjuustukookFoto: erakogu

Laura, kes astub üles juba 15.-21. juulil Tallinna Vanasadamat külastavas Dinner in the Sky taevarestoranis, jagas sellest inspireerituna Naistekaga üht oma lemmikmaiuse retsepti. Eriti hästi valmistab seda kooki Laura sõnul tema ema.

Vaja läheb:

200 g/pool pakki LU Digestive küpsiseid
60 g võid
4 muna
500 g mascarpone juustu
300 g hapukoort
400 g/4 tahvlit valget šokolaadi
0,5 tl vaniljesuhkrut

Koogi peale võib panna erinevaid marju

Valmistamine:

  • Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga.
  • Kata koogivorm küpsetuspaberiga ja pane küpsisesegu vormi põhja - kätega võib massi kõvasti tihkeks põhjaks suruda.
  • Sega omavahel munad, hapukoor, mascarpone juust ja vaniljesuhkur.
  • Sulata valge šokolaad potis ning lisa see segule.
  • Kalla segu vormis olevale küpsistest põhjale.

Küpseta kooki 170 kraadi juures 1 tund. Peale võib lisada värskeid marju.

Naudi koos sõpradega!

Vaata ka Laura šokolaadihummuse retsepti!