Valulik ja vererohke menstruatsioon

Mõtelda võib nii: igas inimeses on olemas naispoolus ja meespoolus. Menstruatsioonihäired annavad märku sellest, et naine ei tunnista oma naisalget või ta on võtnud endale meherolli. Ta ei saa aru, kas ta on sisimas naine või mees. Kui vabaned meherollide mängimisest, saab Sinu elus selle vaba koha mees, keda tegelikult vajad.

3 osa raudrohtu
3 osa kortslehte
2 osa naistepuna

Pane tassi 1 spl nende taimede segu. Vala peale keev vesi ja lase tõmmata 20 minutit. Joo tassitäis hommikul ja tassitäis õhtul 10-päevase kuurina.

Keskajal peeti kortslehe lehtedele kogunevat vett taevavõimuga veeks, mille abil alkeemikud otsisid taevakivi ja valmistasid kulda. Kortsleht on vägev taim aitama inimest, kui on vaja toetada suguelundite toimimist või taastumist, paranemist. See on parim taim pärast sünnitust emaka taastumiseks — naistetaim, mida saksa keeles nimetatakse Frauemantel’iks. Vanarahvas räägib, et kui leiad kortslehelt kastepiisakese ja sellega nägu niisutad, oled saanud kortslehe noorendava võluväe osaliseks.

Raudrohi on seotud elujõu taastamisega.

Legend räägib, et kui Ristija Johannese pea toodi kandikul Herodes Antipase tütrele näidata, langes maha verepisaraid, millest kasvas nn Johannese lill — naistepuna. Kui korjan selle taime enne jaanipäeva või veel parem jaaniööl, siis on tal eriti tugev ravitoime. Naistepuna kaitseb maja õnnetuse eest ja tema abil saab tulevikku ennustada.
Naistepuna on masenduse vastane taim. Ta on tähtsal kohal siis, kui on kadunud eluisu ja -jõud, kui kadunud on usk ja julgus. Inimesel on tunne, et ta ei jaksa enam edasi elada. Inimene on ebakindel oma võimetes ja tunneb end alaväärsena teiste inimeste suhtes. Inimene ei ole võimeline oma eluolu parandama, ta näeb oma elu justkui kõrvaltvaataja, ta on alistunud ja haavatud. Selle kõige sümptomiks on masendus, lootusetus ja nõrk enesetunne.
Naistepuna annab jõudu ja lootust tulla toime raskustega. Naistepuna annab valguskiire, mille abil inimene suudab uuesti leida elurõõmu. Inimene suudab pidada kinni oma tõekspidamistest ja ei ole sõltuvuses teiste kriitikast. Naistepuna lubab näha uusi võimalusi ja väljakutseid elus. Tulemuseks on tasakaalukas, innustunud, rahulolev ja särav inimene.
Naistepuna on põletikuvastane, soolelihaseid lõdvestav, sapieritust suurendav ja haavu parandav. Temaga ravitakse depressiooni ja masendust. Ta on rahustava toimega ja teda kasutatakse närvihaiguste ja naistehaiguste raviks, olgu tegu siis puuduva menstruatsiooni või liigse verejooksuga.

Happelise keskkonna tasakaalustamiseks

Happeline valgevoolus ärritab tuppe, võib esile kutsuda kipitust või sügelust või isegi limaskesta haavandi teket. See võib olla tingitud võõrbakterite sissetungist, kandidoosist, antibiootikumide kasutamisest, liigsest hügieenist (kui kasutatakse baktereid hävitavaid intiimpesuvahendeid, sest need võivad hävitada ka tupe oma kasulikud bakterid) ja intiimkaitsevahenditest, mis ärritavad limaskesta. Happeline keskkond annab märku, et naisel võib olla viha või ärrituvus seksuaalelu vastu. See võib tekkida juhul, kui naine kardab kaotada enesekontrolli seksi ajal.

1 osa kortslehte
1 osa hobumadarat
1 osa linnurohtu
1 osa saialille
1 osa raudrohtu

Pane 1 liitri keeva vee sisse 5 spl seda taimede segu ja hoia 15 minutit. Joo 2 tassi päevas ja tee sama jahtunud tõmmisega ka tupeloputust.

Üleminekuea vaevuste leevendamiseks

Menopausiga kaasnevad väsimus, rahutus ja unetus. See on aeg, mil naine valmistub elama enda jaoks. Kui seni oli ta seotud enam teiste eest hoolitsemisega, siis nüüd on saabunud aeg, mil naises hakkab suurenema meesalge osatähtsus. Vananemist ei pea kartma, sest sellega kaasneb ka vaimne ja psüühiline küpsemine, väärtuste ülevaatamine ja sorteerimine.

1 osa salveilehti
1 osa naistepuna
1 osa põldosja

Võta 1 spl seda segu klaasi keeva vee kohta, lase tõmmata 15 minutit ja joo päeva jooksul.

Salvei vähendab higinäärmete aktiivsust, seega on see tee hea higistamishoogude leevendamiseks; naistepuna rahustab maha kahtlused ja mässavad tunded. Põldosi annab ürgset väge ja vastupanuvõimet ning aktiveerib kuseelundite tegevust.

Retseptid pärinevad Irje Karjuse raamatust "Hingeteed".