20.06.2020, 10:00
LIA VIRKUSE RETSEPT | Jaanipäeva toitude kõrvale täiuslikult sobiv adžika
FOTO:
Selline mõnus krehvtine segu võiks kodus alati olemas olla.
palju väikseid purgitäisi (kokku u 5 l)
- 1 kg peenelt riivitud porgandeid
- 1 kg hapukaid õunu
- 1 kg paprikat
- 2,5 kg tomateid
- 50 g tšillit
- 200 g purustatud küüslauku
- 200 g õli
- 200 g suhkrut
- 2 sl meresoola
- 3 sl 30 % äädikat
Purusta kooritud ja tükeldatud õunad, paprika, tomatid ning tšilli köögikombainis, lisa hulka riivitud porgand.
Kuumuta kõik suures potis keemiseni ja keeda tund aega tasasel tulel, aeg-ajalt segades. Lase natuke jahtuda ja lisa purustatud küüslauk, õli, sool ja suhkur.
Sega läbi, lisa ka äädikas. Sega veel kord ja tõsta kuumalt purkidesse.
Säilita külmas.