LIA VIRKUSE RETSEPT | Jaanipäeva toitude kõrvale täiuslikult sobiv adžika

 (5)
LIA VIRKUSE RETSEPT | Jaanipäeva toitude kõrvale täiuslikult sobiv adžika
Foto: erakogu

Selline mõnus krehvtine segu võiks kodus alati olemas olla.

palju väikseid purgitäisi (kokku u 5 l)

  • 1 kg peenelt riivitud porgandeid
  • 1 kg hapukaid õunu
  • 1 kg paprikat
  • 2,5 kg tomateid
  • 50 g tšillit
  • 200 g purustatud küüslauku
  • 200 g õli
  • 200 g suhkrut
  • 2 sl meresoola
  • 3 sl 30 % äädikat

Purusta kooritud ja tükeldatud õunad, paprika, tomatid ning tšilli köögikombainis, lisa hulka riivitud porgand.

Kuumuta kõik suures potis keemiseni ja keeda tund aega tasasel tulel, aeg-ajalt segades. Lase natuke jahtuda ja lisa purustatud küüslauk, õli, sool ja suhkur.

Sega läbi, lisa ka äädikas. Sega veel kord ja tõsta kuumalt purkidesse.

Säilita külmas.

Retsept Lia Virkuse uuest retseptiraamatust "Lia hoidised".