PASHA

(kaheksale)
Ettevalmistusaeg 15 minutit + üleöö külmikus

Sametine ja väga rammus lihavõttemaius kohupiimast ja võist, mida võiks vahelduseks süüa ka näiteks lihavõttesaiaga.

Kodukiri aprillis:
  • IKEA fännidega ostureisil
  • Suur aia-eri
  • Mõistliku hinnaga noortekodu

    Telli ajakiri!

  • Kaunistamiseks:
    kumkvaate, limkvaate või muid puuvilju

    1. Vahusta toasoe või ja suhkur kohevaks vahuks.
    2. Lisa munakollased, kohupiim, sukaad, rosinad ja vanillsuhkur ning sega ühtlaseks.
    3. Niisuta suurem kahekordne marlitükk ja vooderda sellega puidust pashavorm või sõel.
    4. Vala kohupiimamass vormi, tõsta marliservad peale ja aseta vorm suuremas kausis külmikusse nõrguma. Pane peale kerge vajutis (näiteks taldrik). Lase külmikus nõrguda järgmise päevani.
    5. Kummuta pasha serveerimisalusele ja kaunista puuviljadega.

    FORELLIPIRUKAS

    (kuuele)
    Ettevalmistusaeg 1 tund 10 minutit + 40 minutit küpsetamiseks.

    Suitsumaitseline forellipirukas sobib hästi nii kohvilauale kui ka õhtusöögiks koos värske salatiga.

    Tainas:
    5 dl jahu
    1/2 tl soola
    125 g pehmet võid
    1 1/2 dl vett

    Täidis:
    250 g külmsuitsuforelli fileed
    250 g forellifileed
    2 porrut
    2 dl kohvikoort
    2 muna
    2 spl mahedat sinepit
    3 spl hakitud tilli
    3 spl hakitud murulauku
    1 marineeritud kurk
    100 g riivitud juustu

    Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks.
    Keera tainas kilesse ja hoia 1 tund külmikus.
    Viiluta porru ja prae 2 spl võis kuldseks.
    Haki forellifileed väiksemateks tükkideks.
    Haki ka till, murulauk ja kurk.
    Kuumuta ahi 200 kraadini.
    Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning küpseta 10 minutit.
    Täidise jaoks sega omavahel forellifileed, porru, koor, munad, sinep, till, murulauk ja kurk.
    Vala segu eelküpsetatud põhjale ja puista üle riivjuustuga.
    Küpseta 30 minutit.