Toidublogija Kristian Neemela soovitab ahvatleva šokolaadikoogi retsepti, mida iseloomustavad omapäraselt intensiivsed maitsed.

Biskviit:
1 avokaado viljaliha
300 gr Muscovado suhkrut
350 gr nisujahu
50 gr kakaod
1 tl soodat
2 tl küpsetuspulbrit
400 ml 2,5% piima
150 gr rapsiõli
1 tl vaniljeekstrakti
1-2 sl konjakit

Täidis:
100 gr külmutatuid kirsse
2 x185 gr Valio Viola naturaalset sulajuustu
200 gr naturaalset toorjuustu
Vahtrasiirupit (maitse järgi)

Šokolaadiglasuur:
150 gr 35% vahukoort
150 gr tumedat šokolaadi
70 gr röstitud ja tükeldatud sarapuupähkleid
15 gr 82% võid

Alusta biskviidi valmistamisest. Selleks kuumuta ahi 160 kraadini. Sega omavahel kuivaineid. Järgmisena blenderda avokaado, õli ja piim ühtlaseks massiks ning sega kuivainete hulka. Sega taigen ühtlaseks massiks ja jaota kahe 24 cm suuruse õlitatud koogivormi vahel ära ning pane ahju küpsema. Küpseta biskviite 160 kraadi juures 25 minutit. Jahuta valminud biskviidid täielikult.

Täidise valmistamiseks sega omvahel sulajuust, toorjuust ja vahtrasiirup ühtlaseks massiks. Sulata külmutatud kirsid ja pane biskviidipõhjale. Kirsside peale pane sulajuustukreem ja viimasena aseta peale teine koogi biskviit. Pane kook külmkappi tahenema.

Glasuuri valmistamiseks haki šokolaad väikesteks tükkideks ja pane kaussi. Kuumuta koor keemiseni, vala šokolaadi tükkidele ning sega juurde või tükid. Sega saadud segu ühtlaseks massiks ning viimasena lisa juurde sarapuu pähklipuru, sega läbi. Vala jahtunud glasuur koogile ning aseta kook külmikusse hanguma.