Lugeja retsept: maitsev kala, mis sobib nii võileibade peale kui ka kartulite kõrvale

 (7)
Retseptivõistlus: võida kolmekäiguline õhtusöök!
Argentiina15
Pilt on illustreerivFoto: Ilmar Saabas

Kuulutasime koos CRU restoraniga välja retseptivõistluse, mille auhinnaks on kolmekäiguline õhtusöök restoranis CRU. Lisaväärtuseks ka tervitused ja selgitused peakokalt. Osalemisinfot leiad siit!

Siin on Marju retsept kalast, mis sobib nii võileibade peale kui ka kartulitega söömiseks:

2 suuremat marjaga heeringat
50 g võid
250 g hapukoort
250 g maitsestamata kohupiima
1 väike tops Merevaiku
maitserohelist: sellerit ja tilli

Toimi nii:

Leota heeringat ja fileeri. Pruunista pannil või ja lisa heeringa fileetükid ning mari. Prae läbi ja peenesta kahvliga. Korja luud välja. Pane kala pannile tagasi, lisa hapukoor ja lase keema tõusta. Seejärel lisa kohupiim ning sega. Lase uuesti keema tõusta ja lisa Merevaik. Lase jällegi keema tõusta ning lisa seejärel hakitud maitseroheline.

Kasutada kuumalt kartulite kõrvale ning külmalt leivapealseks.
Eriti sobib värskete kartulite juurde!