Lugeja retseptid: õlleaurune kana ja grillitud rooma salat

 (3)
Katseta nädalavahetusel!
Lugeja retseptid: õlleaurune kana ja grillitud rooma salat
Mida panna lauale?FreeImages/Ann-Kathrin Rehse

Hiljuti toimus Naistekas grillinippide auhinnamäng, kuhu saabusid mõnedki põnevad retseptid. Täna avaldame Evelini retseptid, sest need on täpselt sellised asjad, mille valmistamist päikeselisel nädalavahetusel grillipeol katsetada.

GRILLITUD ROOMA SALAT

Esmalt eemalda salatilt mõned pealmised lehed ja tee sellest värske salat. Lehtede murdmise ajal ära vigasta salati allosas olevat tüve nii,et see keskelt katki läheb.

Kui pealmised lehed on eemaldatud, ava salat keskelt, pintselda oliiviõliga ja grilli siis kuumal grillil umbes kolm minutit mõlemalt poolt.

Taldrikule pannes nirista üle sidrunimahlaga, lisa kergelt peensoola ja riivitud parmesani juustu.

Grillitud salatit võid kasutada ka mõne muu salati serveerimise põhjana.

ÕLLEAURUNE KANA

Juhul, kui grillid kaanega grillil tervet kana, mis on maitsestatud näiteks mõne oma lemmikmaitseainega ja sidruniga või rosmariini/soola/pipra seguga, siis proovi kana sisemusse asetada üks õllepurk, milles on pool õlut alles. Torgi kaane sisse veel mõned augud ja siis aseta kana grillile nii,et see seisab purgi toel püsti.Õlle aurud teevad kanaliha pehmeks ja maitse väga heaks.

NB! Õllemaitset kanale ei jää. Küpsetamise aeg on 50 minutit kuni 1 tund.