Väga hea kevadise grillmarinaadi komponent on rabarber — mina teen nii, et tükeldan rabarberi potti, lisan meresoola ja veidi pruuni suhkrut ning hõõrun pudrunuiaga läbi, nii et mahl välja tuleb. Siis meelepärased lihatükid sinna juurde, segan kõik läbi, panen vajutise peale ning seisma — hea kui üleöö, aga piisab ka paarist tunnist. Liha jääb väga hõrk ja mahlane, rabarberid võib hiljem salatina liha juurde ära süüa.

Peale erineva liha ja kala on meie grillilemmikud suvikõrvits ning šampinjonid sinihallitusjuustuga, neid teeme tavaliselt fooliumpannil.

Grillida saab kõike, selleks peab ainult veidi olema loovat meelt ja maitsetundmist. Näiteks on väga hea grillida banaane koos koorega — teed koorele kumeruse sisse lõike ja täidad Nutellaga, grillid kuni banaan on must.

Grillile sobib ka ananass — lõikad sentimeetristeks seibideks ja grillid, lõpus pintseldad Teryaki kastmega.

Veel üks rusikareegel — liha peab olema enne grillimist toasoe. Veise sisefileed grillides grilli kogu tükk. Kata enne erinevate ürtidega lase maitsestuda ja grilli kogu tükina. Oluline on mitte üle kuumutada, näpuga vajutades peab olema mõnusalt pehme. Sool lisa lõpus, kui oled lahti lõiganud.

Sea sisefilee saab maitsev kui keerad filee enne peekonisse lisad veidi soola ja pipart.

Saada sinagi oma nipid naistekas@delfi.ee ja võida vinge auhinnakott!