22.11.2010, 22:38
Lumelõhn toob tummise toidu ja nostalgiaroad
novembri IV nädal
FOTO:
PILLE SOOVITAB: Neid retsepte valides ja kirja pannes sajab õues paksu laia lund ja seda juba hommikust saati. Meeleolu on tõeliselt helge ja talvine. Sel nädalal pakun välja kaks vegetaarset rooga, kaks kalarooga, ühe tummise veiselihahautise ning ühe nostalgilise küpsetise.
Tomati ja karriga läätsed
Seda mahedamaitselist India läätserooga võib serveerida nt lavaši või naan-leiva kõrvale, keedetud riisi või lihtsalt grillitud liha lisandina.
LOE RETSEPTI
Seda mahedamaitselist India läätserooga võib serveerida nt lavaši või naan-leiva kõrvale, keedetud riisi või lihtsalt grillitud liha lisandina.
LOE RETSEPTI
Ooperikeldri räimed
Stockholmis asuv restoran Operakällaren (=Ooperikelder) on tuntud oma praetud räimede poolest, mida enne praadimist on rõõsa koore ja muna segus hoitud. Külmad räimed maitsevad hästi nt võileiva peal.
LOE RETSPTI
LOE RETSPTI
Pörkölt veiseliha ja letšoga
Pörkölt on ungarlaste paks lihahautis, mida võib valmistada veise-, sea- ja kanalihast ning isegi kalaga. Siinkohal üks veiselihaga variant, kus rohelise paprika ja tomati asemel on kasutatud ungarlaste endi letšot. (Proovi nt Salvesti letšot, mis on Ungaris valmistatud).
LOE RETSEPTI
LOE RETSEPTI
Lihavaba peedisupp
Igati lihtne, tervislik, maitsev ja kerge supp, üks mu suuri lemmikuid. Kui kasutad keedetud riivitud peeti, siis valmib supp eriti kiiresti.
LOE RETSEPTI
Igati lihtne, tervislik, maitsev ja kerge supp, üks mu suuri lemmikuid. Kui kasutad keedetud riivitud peeti, siis valmib supp eriti kiiresti.
LOE RETSEPTI
Tuunikalalasanje
Lisaks tomatisele hakklihakastmele võib lasanjeplaate kihiti laduda ka tomatise tuunikalakastmega.
LOE RETSEPTI
Lisaks tomatisele hakklihakastmele võib lasanjeplaate kihiti laduda ka tomatise tuunikalakastmega.
LOE RETSEPTI
Magusaks: kohupiima-plaadikook
Hea vana kooli kohupiimakook. Mulle meeldib see järgmisel päeval, täiesti jahtunult.
LOE RETSEPTI
Hea vana kooli kohupiimakook. Mulle meeldib see järgmisel päeval, täiesti jahtunult.
LOE RETSEPTI