Foto: NamiNami
Tomati ja karriga läätsed
Seda mahedamaitselist India läätserooga võib serveerida nt lavaši või naan-leiva kõrvale, keedetud riisi või lihtsalt grillitud liha lisandina.
LOE RETSEPTI


Ooperikeldri räimed
Foto: NamiNami
Stockholmis asuv restoran Operakällaren (=Ooperikelder) on tuntud oma praetud räimede poolest, mida enne praadimist on rõõsa koore ja muna segus hoitud. Külmad räimed maitsevad hästi nt võileiva peal.
LOE RETSPTI


Pörkölt veiseliha ja letšoga
Foto: NamiNami
Pörkölt on ungarlaste paks lihahautis, mida võib valmistada veise-, sea- ja kanalihast ning isegi kalaga. Siinkohal üks veiselihaga variant, kus rohelise paprika ja tomati asemel on kasutatud ungarlaste endi letšot. (Proovi nt Salvesti letšot, mis on Ungaris valmistatud).
LOE RETSEPTI


Foto: NamiNami
Lihavaba peedisupp
Igati lihtne, tervislik, maitsev ja kerge supp, üks mu suuri lemmikuid. Kui kasutad keedetud riivitud peeti, siis valmib supp eriti kiiresti.
LOE RETSEPTI



Foto: NamiNami
Tuunikalalasanje
Lisaks tomatisele hakklihakastmele võib lasanjeplaate kihiti laduda ka tomatise tuunikalakastmega.
LOE RETSEPTI



Foto: NamiNami
Magusaks: kohupiima-plaadikook
Hea vana kooli kohupiimakook. Mulle meeldib see järgmisel päeval, täiesti jahtunult.
LOE RETSEPTI