suvikõrvitsahautis
ESMASPÄEVAKS: Suvikõrvitsa-fetavorm

Lihtne köögiviljavorm fetajuustu, tomatite ja suvikõrvitsate-kabatšokkidega ning ürdise fetakreemiga. Sobib neljale sööjale. Valmib umbes tunniga.
LOE RETSEPTI

Kapsa-tatrahautis

TEISIPÄEVAKS: Kapsa-tatrahautis

Lihtne ja kõhule hea, mahedamaitseline värskekapsa-tatrahautis. Neljale sööjale mõeldud roog valmib pisut enam kui poole tunniga.
LOE RETSEPTI

Mesine ahjukala basiilikuga
KOLMAPÄEVAKS: Mesine ahjukala basiilikuga

Seda rooga võib valmistada nii lõhe- kui ka forellifileest. Serveeri koos aurutatud köögiviljade ja värske salatiga. Kuumast ahjust saab roa neljale vähem kui poole tunni jooksul kätte.
LOE RETSEPTI

Värskekapsasupp sulatatud juustuga
NELJAPÄEVAKS: Värskekapsasupp sulatatud juustuga

Maheda, kreemise ja veidi magusa maitsega mõnus värskekapsasupp, mille maitset annab varieerida erinevate sulatatud juustude kasutamisega. Peaks meeldima väga ka väiksematele sööjatele.
LOE RETSEPTI

Kukeseentega böfstrooganov
REEDEKS: Kukeseentega böfstrooganov

Šampinjonide lisamine strooganovile on üsna levinud, mina proovisin aga veidi hõrgumat versiooni kukeseentega. Soovitan kindlasti kasutada veise sisefileed — siis on tulemuseks eriti mõnus ja maitsev roog. Poes müüdavad pakendatud “veiseliha strooganovi” liharibad on tihti üsna vintsked.
LOE RETSEPTI

kodune ploomikook
MAIUSTAMISEKS: Hea ja kodune ploomikook

Hästi lihtne ja kiirestivalmiv ploomikook, mida võib valmistada nii suuremas koogivormis (nt 25x32 cm) kui ka ahjuplaadi peal. Lõigata saab
umbes 20 koogitükki.
LOE RETSEPTI