Mineraalainetest peab eeskätt rõhutama arvestatavat kaltsiumi-, kaaliumi-, magneesiumi-, fosfori-, väävli- ja naatriumiühendite sisaldust. Mikroelementidest saame hapupiimast vähese koguse seleeni, tsinki, molübeeni, koobaltit ja joodi, vitamiinidest leidub hapupiimas enim erinevaid B-rühma vitamiine.

Kodus saab hapupiima valmistada toorpiimast. Selleks tuleb toasoojale piimale lisada kas spetsiaalset juuretist või sortsuke elavaid piimhappebaktereis sisaldavaid tooteid, näiteks hapukoort, petti või hapupiima. Jäta piim üleöö köögilauale seisma ja hommikuks ongi hapupiim valmis!

NB! Naistelehe värskest numbrist leiame ka poes müüdavate hapupiimade testi! Milline ja miks osutus Naistelehe lemmikuks, loe ajakirjast!