Mõned head küpsetusnipid
Pärmi poolitamine
Kui retseptis tervet pulka pärmi vaja ei lähe, siis lõika pärm diagonaalipidi pooleks, siis see ei murene.
Kakao taignas
Kui pead taignasse kakaod lisama, siis võta sõel appi. Niisama puistates võib kakao kergesti pisikestesse tükkidesse jääda, mis hiljem ei lahustu.
Ahjus õige plats
Millisele ”riiulile” sa mida paneksid?
Üldiselt on reegel selline, et ahju keskel on parem küpsetada saiakesi, muffineid ja muud saia, mis küpsetuspulbrit sisaldab.
Ahju alumises osas küpsetatakse pehmeid kooke, plaadikooki ja pikka saia.
Munavalged vahtu
Puista paar tera soola või paar piiska sidrunimahla munavalgete juurde, siis saad tugevama vahu. Vahustamiseks valitud kauss ei tohi olla rasvane, samuti vispel, muidu munadest õiget vahtu ei saa.
Munakoor taignas
Päris tihti satub tükike munakoorest ka taignasse ning lusikaga seda taga ajada on üsna raske. Proovi pooliku munakoorega õngitseda, õnnestub paremini.
Siirup suhkru asemel
Õhulisema leiva või ka saia saad siis, kui kasutad suhkru asemel siirupit. Siirup muudab küpsetise poröössemaks ja õhulisemaks, ka maitse saab mahlakam ning värv ilusam. 100 grammi pärmi ja liitri vedeliku kohta võib võtta 1 spl siirupit.