Mõnusad eined punaste vahtralehtede auks

Oktoobri II nädal
Mõnusad eined punaste vahtralehtede auks
Foto: Andres Putting

PILLE SOOVITAB: Alles see sügis saabus ja juba lubatakse järgmiseks nädalaks lörtsi ja lund!?! Igaks juhuks on selle nädala road veidi toekamad ja natuke ka ehk nostalgilisemad.

Selle nädala magusaks retseptiks on aga üks väga lihtne, ent väga maitsev õunakook.

Vürtsikad porgandid

ESMASPÄEVAKS: Vürtsikad porgandid
Araabiapäraste vürtsidega maitsestatud porgandid sobivad nii omaette vegetaarroaks kui ka lisandiks erinevate liharoogade kõrvale.
LOE RETSEPTI:



sinepine viinerikaste

TEISIPÄEVAKS: Sinepine viinerikaste
Veidi pikantsem viinerikaste pärlsibulate ja marineeritud kurgiga, mis lisavad kastmele nii põnevat maitset kui ka tekstuuri.
LOE RETSEPTI



kõrvitsa-mannasupp

KOLMAPÄEVAKS: Piima-mannasupp kõrvitsaga
See lihtne ja omapärane supp sobib nii hommikusöögiks, vahepalaks kui ka magustoiduks. Vastavalt selle vali siis ka lisandid - võisilm, moos, vahtrasiirup, kõrvitsaseemneõli vms.
LOE RETSEPTI



Makaronivorm

NELJAPÄEVAKS: Makaronivorm perekond Reaganite moodi
Just sellist lihtsat ja vaid ühe munaga valmistatud ning sinepiga maitsestatud makaronivormi valmistas oma abikaasale proua Nancy Reagan. Hea ja lihtne.
LOE RETSEPTI


Kooreklops

REEDEKS: Kooreklops
Korralik vana kooli veiseliharoog. Kui kasutad lihaveise fileetükki, saad eriti hõrgu liharoa.
LOE RETSEPTI



Kanada õunakook

MAIUSTAMISEKS: Kanada õunakook
See retsept on algselt pärit Salme Masso kuulsast “Rahvaste toitude” raamatust (1978), aga olen seda aastate jooksul oma maitse järgi mugandanud. Üks mu tõeliseid lemmikuid õunakookide seas - pehme, mahlane ja mõnusalt karamellise purukattega.
LOE RETSEPTI