Munata pannkoogid kodujuustutäidisega (7-8 tk)


Pannkooke ei pea alati munadest valmistama, tulemus on ikka sama maitsev. Pakun ka kiire ja lihtsa soolase täidise retsepti — korduvalt katsetatud ja alati heaks kiidetud. Suhkur taignas annab krõbedamate servadega koogid. Soovi korral võid suhkru ära jätta.

Pannkoogid:

3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl suhkrut
1 gr soola
4,5 dl piima
0-3 spl külma vett või piima, kui taigen saab liiga paks
Õli või võid praadimiseks

Sega kuivained, lisa pool piimast ja sega hoolikalt. Mikser on siin
abiks, aga ka vispli või kahvliga saad edukalt hakkama. Lisa ülejäänud
piim ja sega taigen ühtlaseks. Lase taignal seista vähemasti 5 min ja
klopi uuesti läbi. Kui vaja lisa vett või piima.
Kuumuta pannil õli, prae suured õhukesed ülepannikoogid. Hoia kooke
soojas kuuma veega täidetud kastrulile asetatud taldrikul.

Täidis:

1 spl oliiviõli
1 sibul, hakitud
1 tl suhkrut
2-3 porgandit, jämedalt riivitud
1/2 tl kuivatatud estragoni
200 gr kodujuustu
Soola ja musta pipart maitse järgi
Lisandiks:
250 gr värske spargelkapsa õisikuid, aurutatud
Balsamico veiniäädikat ja värskelt jahvatatud musta pipart

Kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul ja suhkur, kuumuta segades kuni
sibul muutub kuldseks. Lisa riivitud porgand, estragon ja sorts kuuma
vett, hauta väiksel kuumusel kuni porgand on pehme. Tõsta pann tulelt
ja sega juurde kodujuust. Maitsesta soola ja pipraga.
Täida pannkoogid sooja täidisega. Kui viitsimist on nikerdada, tee
vahvad kompsukesed: Pane täidis koogi keskele, tõsta koogi servad üles
ja seo kompsuke kokku murulaugu või porrusibula ribaga.
Serveeri kõrvale aurutatud spargelkapsa õisikuid balsamico veiniäädika
ja musta pipraga.