14.06.2018, 17:00
Neli olulist nippi suhkruvaba koogi küpsetajale: mida teha, et kook jääks õhuline ja mahlane?
+ mida kasutada suhkru asemel?
Suhkur teeb küpsetised küll magusaks, aga annab ka muid väärt omadusi. Väikeste nippide abil saad sama hea tulemuse ka ilma suhkruta, õpetab Nipiraamat!
* Kui otsustad suhkruvabalt küpsetada, asenda osa jahust tärkilsega, mis muudab küpsetise õhulisemaks.
* Vahusta munavalged ja -kollased eraldi.
* Küpseta kooke madalal kuumusel, sest stevia ja muud magusained ei karamellistu nagu suhkur.
* Suhkruvaba kook kuivab kiiremini. Selle ennetamiseks pane šokolaadikoogi sisse näiteks riivitud peeti ja keeksi sisse nõrutatult riivitud suvikõrvitsat.
Loe suhkruvaba küpsetamise nippe pikemalt Nipiraamatust!