Nii sööd odavamalt, aga väga hästi! 10 nippi
Sööma peab alati, isegi siis, kui vaja kokku hoida. Need 10 nippi aitavad toidu peale kuluvat raha säästa, nii et toidulaud muutub hoopis rikkamaks ja maitsvamaks! Samas on vaieldamatult kasulik keeta korraga suurem potitäis suppi.
1. Tee palju sööki korraga
Kui sul on nädalavahetusel aega, tee korraga valmis suurem hulk toitu ja säilita ülejääk järgmisteks päevadeks külmas.
2. Ära söö paar päeva nädalas liha
Kui õpid selgeks, kuidas valmistada maitsvaid toite ilma lihata, ei tunnegi sa lihast puudust.
3. Kui ostad liha …
siis osta sitkem ja odavam tükk ning hauta, küpseta või marineeri, et liha õrnemaks ja maitsvamaks muuta.
4. Kasuta täisteratooteid
Pruun riis näiteks on väga maitsev ja toitev, sobides ka suppide ja hautiste paksendamiseks.
5. Osta ube ja herneid
Kuivatatud või konserveeritud oad, herned ja läätsed pole kallid ja eriti läätsed on vajalik proteiiniallikas. Neid saab kasutada mitmesugustes toitudes, lisada salatitesse koos oliiviõliga, küüslaugu ja purustatud punase pipraga.
6. Keeda suur potitäis suppi
Lihtne, toitev, kõhtutäitev ja odav supp on olulisim rahasäästja. Suppi saab hiljem soojendada, nii et keeda korraga terve suur potitäis.
7. Tee salatit
Lihtne salat näiteks kanaga, krevettidega, singiga või tuunikalaga võib olla isegi põhitoiduks! Kana-pähkli- ja kartulisalat, tomatid ja oliivid sobivad väga hästi kokku, samuti kui kuskuss ja krevetisalat mandlite ja mandariinidega.
8. Proovi maitsetaimi!
Värsked maitsetaimed annavad igale toidule hea maitse. Neid võib ka külmutada, haki need sel juhul peenikeseks, pane jääkuubikute valmistamise nõusse, kalla peale õli, mässi kilesse ja pane külma. Kui need on külmunud, koputa kuubikud välja ja pane külmutuskotti. Hiljem on neid sealt hea ühekaupa võtta ja toidule lisada.
9. Tee ise midagi head näksimiseks
Toidu peale kulub kindlasti vähem raha, kui sa enam nii palju näksimist ei osta. Igasugused snäkid on küllaltki kallid, täis suhkrut, rasva ja keerulise nimega kemikaale. Kui sul on pidevalt vaja midagi närida, on eriti asjalik ise kodus küpsetada.
10. Kasuta järelejäänud toit õige pea ära
Ära lükka üle jäänud toitu külmkapis üha tahapoole, vaid kasuta seda esimesel võimalusel kas lõunaks, õhtusöögiks või nende lisandiks.
Allikas: msnbc.com