1. Tee palju sööki korraga

Kui sul on nädalavahetusel aega, tee korraga valmis suurem hulk toitu ja säilita ülejääk järgmisteks päevadeks külmas.

2. Ära söö paar päeva nädalas liha

Kui õpid selgeks, kuidas valmistada maitsvaid toite ilma lihata, ei tunnegi sa lihast puudust.

3. Kui ostad liha …

siis osta sitkem ja odavam tükk ning hauta, küpseta või marineeri, et liha õrnemaks ja maitsvamaks muuta.

4. Kasuta täisteratooteid

Pruun riis näiteks on väga maitsev ja toitev, sobides ka suppide ja hautiste paksendamiseks.

5. Osta ube ja herneid

Kuivatatud või konserveeritud oad, herned ja läätsed pole kallid ja eriti läätsed on vajalik proteiiniallikas. Neid saab kasutada mitmesugustes toitudes, lisada salatitesse koos oliiviõliga, küüslaugu ja purustatud punase pipraga.

6. Keeda suur potitäis suppi

Lihtne, toitev, kõhtutäitev ja odav supp on olulisim rahasäästja. Suppi saab hiljem soojendada, nii et keeda korraga terve suur potitäis.

7. Tee salatit

Lihtne salat näiteks kanaga, krevettidega, singiga või tuunikalaga võib olla isegi põhitoiduks! Kana-pähkli- ja kartulisalat, tomatid ja oliivid sobivad väga hästi kokku, samuti kui kuskuss ja krevetisalat mandlite ja mandariinidega.

8. Proovi maitsetaimi!

Värsked maitsetaimed annavad igale toidule hea maitse. Neid võib ka külmutada, haki need sel juhul peenikeseks, pane jääkuubikute valmistamise nõusse, kalla peale õli, mässi kilesse ja pane külma. Kui need on külmunud, koputa kuubikud välja ja pane külmutuskotti. Hiljem on neid sealt hea ühekaupa võtta ja toidule lisada.

9. Tee ise midagi head näksimiseks

Toidu peale kulub kindlasti vähem raha, kui sa enam nii palju näksimist ei osta. Igasugused snäkid on küllaltki kallid, täis suhkrut, rasva ja keerulise nimega kemikaale. Kui sul on pidevalt vaja midagi närida, on eriti asjalik ise kodus küpsetada.

10. Kasuta järelejäänud toit õige pea ära

Ära lükka üle jäänud toitu külmkapis üha tahapoole, vaid kasuta seda esimesel võimalusel kas lõunaks, õhtusöögiks või nende lisandiks.

Allikas: msnbc.com