1. Pesukauss säästab aega

Selle asemel, et iga nõud eraldi kraani all pesta, on targem nad panna ühte kaussi ning siis puhastada. See säästab nii vett, energiat kui ka aega.

2. Et püüda kinni üleliigsed veetilgad pane kuivatusresti alla küpsetuspaberileht. Nii ei pea sa hakkama märga paberit ära viskama, käterätikut pessu viskama või kuivatusresti iga kord puhastama.

3. Kasuta võimalikult kuuma vett

Pane pesukausi sisse paar tilka nõudepesuvahendit. See on säästlikum, kui iga nõu järel kaks tilka käsnale lasta. Mida kuumem on vesi, seda suurema tõenäosusega kuivavad ka klaasid ja lauahõbe täielikult puhtaks.

4. Pesujärjekord on oluline!

Esmalt kristall ja klaasid, seejärel klaasist taldrikud ning siis keraamilised nõud. Järgmisena rasvased nõud ja viimaseks jäägu potid ja pannid. Vaheta ka vahepeal pesukausis olevat vett. Loputa viis-kuus eset korraga ja kasuta selleks sooja vett. Klaaside pesu alusta väljaspoolt ning taldrikutel pese esimesena alumine pool.

5. Millal kasutada külma vett?

Soe vesi muudab piimatoodete ja tärklisesisaldusega toitude jäägid kummilaadseks. Sellisel juhul kasuta külma vett.

6. Mida kiiremini pesed potid ja pannid, seda parem.

Toidujääkides leiduv sool on looduslik hästiimav lihvija — kasuta teda ülirasvaste ja raskesti pestavate nõude puhul abikäena. Loomulikult ole ettevaatlik, et sa oma väärtuslikke nõusid ära ei riku!

7. Väga mustad potid

Kui mustuse lahti saamine tundub täiesti ilmvõimatu, siis täida pott veega. Lisa sinna neljandik tassitäit söögisoodat ja lase veel keema tõusta. Kui vesi keeb, eemalda see kuumalt pinnalt ning lase potisisul tund aega liguneda. Seejärel haara spaatel ja hõõru mustus lahti.

8. Nõudepesumasina täitmine

Pea meeles, et raskemad ning tugevamad asjad nagu taldrikud ja kahvlid-noad käivad alumisel riiulil. Õrnemad ja kergemad ülemisel.

9. Ole lauahõbedaga ettevaatlik

Vastupidiselt levinud arvamusele võib lauahõbedat nõudepesumasinas pesta. Oluline on sellisel juhul sealt eemale hoida roostevabast terasest tarvikud. Need kaks metalli hakkavad omavahel reageerima ning võivad põhjustada pöördumatuid kahjustusi.

10. Lauahõbedat kuivata käsitsi

Paaril esimesel hõbeda kasutamise korral tuleks teda pesta käsitsi. Hiljem nõudepesumasinas puhastamise korral peaks lauahõbeda eemaldama enne automaatset loputamist ning see käsitsi ära kuivatada.