* Poes müüdavad külmutatud köögiviljad ja marjad on korjatud ning külmutatud parimal hetkel ning võivad sisaldada tunduvalt rohkem vitamiine-mineraalaineid kui värsked viljad lettidel.

* Külmutamise juures on oluline osa toidu pakendamisel — kasuta selleks ettenähtud sulguriga külmikukotte või karpe või mässi kraam korralikult toidukilesse — kuigi külm on hea toidusäilitaja, kahjustab see otsesel kokkupuutel kõvasti toidu maitset ja väljanägemist.

* Külmutatud toidu sulatamiseks on parim abiline külmkapp — seal sulab see tasapisi ja bakterite eest kaitstult, säilitades parima kvaliteedi. Värskelt külmutatud puu- ja köögiviljad ei vaja toitudes kasutamisel eelnevat sulatamist.

* Ära kasuta toitu, mille kõlblikkuses sa kindel ei ole. Kui külmutamisest on juba kaua möödas või silt kadunud, siis on kindlam toit ära visata, sest rasvad võivad olla rääsunud ja toiteväärtus kadunud.

* Sildista kõik külmutatavad portsjonid kuupäeva ja toidu nimega ning hoia käepärast nimekiri sügavkülmiku sisu ja säilivusega. Nii on sul parem ülevaade toitudest, mis varsti ärasöömist ootavad, ning samuti on lihtsam toidukordi planeerida.

Allikas: Anne&Stiil

Loe ka: