Vaja läheb:

200 g odrakruupi

1 sl oliivõli ja 20 g võid kruupide pruunistamiseks

1 sl oliivõli ja 20 g võid sibulate ja seente praadimiseks

800 ml puljongit

0,5 tl soola (vastavalt vajadusele olenevalt puljongi soolasusest)

2 sl (kuhjaga) murulaugust toorjuustu

1 keskmine sibul 

200 g kitsemampleid (või kukeseeni, puravikke)

Tee nii:

Pese kruubid korralikult ära ja jäta nõrguma. Kuumuta pannil õli ja või ning pruunista kruupe ca 4-5 minutit. Vala kruupidele peale puljong ja jäta kaane alla keskmisele kuumusele ca 25 minutiks hauduma. Sega aeg-ajalt. Vahepeal võib maitsta ka soolasust ning vajadusel soola juurde lisada. Kui puljong on kruupidesse imbunud nind kruubid on poolpehmed ehk hamba all veidi krõmpsuvad, on orsoto valmis. Lisa ka toorjuust, sega ja jäta paariks minutiks veel kaane alla "tõmbama". Kruupide haudumise ajal prae õli ja või segus seened koos sibulaga. Maitsesta soolaga. Valminud orsotole sega juurde ka seened ja sibul. 

Kogusest piisab kahele.