Köögivilja Chimichangas

  • 400 g külmutatud köögivilju
  • 1 pakk Leiburi rukki röstkuklit või 4 Santa Maria
  • tortillat
  • 2 küüslaugu küünt
  • 100 g Merevaiku
  • 200 g juustuvorsti
  • Santa Maria kivisoola (Rock Salt)
  • Santa Maria Tellicherry pipart
  • Santa Maria Forest Blend maitseainesegu


Haki puhastatud küüslauk ja prae kuumal pannil, lisa juurde hakitud vorst ja prae. Pane nüüd pannile ka külmutatud köögiviljad ja prae, kõige lõpus maitsesta , lisa juurde merevaik ja serveeri koos Santa Maria Tortilladega või Leiburi Rukki Röstkuklitega.

Praetud maks koore-ürdikastmes

  • 6 keedetud peeti
  • 400 g kaalikat
  • 2 sibulat sektoreid, teine sibul haki
  • 205 ml 38 % rõõska koort
  • 600 g seamaksa
  • 1 küüslauk
  • Jahu
  • Õli
  • Santa Maria rosmariini
  • Santa Maria oreganot
  • Santa Maria tüümiani
  • Santa Maria kivisoola (Rock Salt)
  • Santa Maria Tellicherry pipart
  • Vana Tallinat või konjakit maksa marineerimiseks

Kaalikas ning peet koori ja lõika tükkideks. Lõika üks sibul sektoriteks ning koori küüslauk.
Võta ahjupann ja vala sellele veidi õli. Aseta pannile kaalikas, küüslaugu küüned, tükeldatud peet ja sibulasektorid. Maitsesta soola, pipra ja ürtidega. Küpseta 225 kraadises ahjus 35 minutit.
Maks puhasta ning lõika viiludeks. Haki teine sibul peeneks ning pane kaussi, lisa Vana Tallinn.
Nüüd aseta kaussi maksaviilud ja sega korralikult läbi. Maitseks võid lisada juurde veel loorberit. Lase maksal marineeruda umbes 30 minutit ning seejärel prae jahuga paneeritud maksaviilud soovitud küpsusastmeni. Pärast praadimist vala pannile marinaad hauta kuni vedelik on vähenenud ning lisa koor. Maitsesta kaste soola ja pipraga, serveeri.

Lumepallisupp4-le

  • 1 l piima
  • 5 muna
  • 4 spl suhkrut
  • Santa Maria vanillisuhkrut
  • Santa Maria kakao ja tšilli maitseainesegu (Cacao & chili)


Eralda munavalged munakollastest. Aja piim potis keema ning vahusta samal ajal eraldatud munavalged kõvaks vahuks. Lisa juurde 1 spl suhkrut ja vanillisuhkrut.
Kui piim on keema läinud, tõsta lusikaga munavalgest klimbid. Keera klimpidel natukese aja pärast teine pool.
Kui klimbid on keenud, tõsta need vahukulbiga välja. Nüüd maitsesta piim Santa Maria Cacao and Chilliga, vahusta munakollased järelejäänud suhkruga, sega see vähese kuuma piimaga ning lõplikult valmis vaht lisa keevale piimale pidevalt segades ja keeda paksenemiseni. Serveeri kas leigelt või jahuta täielikult.