Tomati ja roosmariniga marineeritud sea välisfilee

  • 1 kg sea välisfileed
  • 150 g taco-kastet
  • 1 spl hakitud küüslauku
  • värsket tüümiani
  • värsket rosmariini
  • 4 spl fariinsuhkrut
  • 2 spl sweet chilly-kastet
  • soola
  • pipart
  • serveerimiseks Leiburi Kuldne röstsai

Puhasta sealiha kelmest ja lõika 1,5 cm paksused viilud. Võta kauss ja sega kausis kokku purustatud tomat, suhkur, küüslauk, sweet chilly-kaste, hakitud ürdid ja maitsesta soola ning pipraga. Maitse peab oleme kergelt vürtsikas happelise alatooniga. Aseta lihatükid marinaadi ja lase seista 1–2 tundi. Grilli alguses kuumal grillil mõlemalt poolt ja siis küpseta kaanega kaetud grillil veel 3–5 minutit kuni liha on läbi küpsenud. Kasuta maitsesuitsuna roosmarinioksi. Serveeri grillil röstitud röstsaiaga.


Grillitud ananass

  • 4 spl balsami-veiniäädikat
  • 8 spl suhkrusiirupit
  • 2 spl jahvatatud tšillipipart
  • 1 tl purustatud musta pipart
  • 1 ananass
  • 50 ml brändit
  • serveerimiseks Tere karamellipudingut

Koori ananass ja lõika viiludeks. Sega kausis ülejäänud ained kokku ja kasta ananass segusse. Grilli mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri Tere karamellipudinguga. Maitse võimenduseks võid pudingu segada kokku järelejäänud ananassikastmega.