Grillitud mintaifilee suvise salatiga

1 kg mintai fileed
maitsestamiseks
laimimahla
soola
purustatud pruuni pipart

Lõika kala tükkideks (umbes 7 cm suurused viilud). Aseta kala tükid kuumale grillile ja maitsesta laimimahla ja soola ning pipraga. Grilli kuni kala on ilus kuldpruunikas. Aseta kaan grillile ning grill veel umbes 4 minutit. Kontrolli, et kala oleks läbiküpsenud ja serveeri.

Salat:

1 sibul
1 kurk
4 tomatit
1 pirn
4 apelsini
Tere maitsestamata jogurtit
Tere toorjuustu küüslaugu ja sibulaga
tüümiani
Leiburi Pita

Koori sibul ja lõika sektoriteks. Kurk viiluta või lõika kangideks. Tomatist ja pirnist lõika samuti sektorid. Apelsin koori ja lõika ratasteks. Sega ettevaatlikult ained kokku, maitsesta soola ja pirakaga. Sega kokku toorjuust ja jogurt ning serveeri koos salati ja kalaga. Maitseks ning kaunistuseks lisa tüümianit. Rösti grillil Pita, lõika sektoriteks ja serveeri salati kõrvale.

Banaanarama

Banaanarama

6 banaani
100 ml Tere Light jogurtit
50 ml viskit või brändit
25 ml oliiviõli
4 spl fariinsuhkrut
1 spl rose pipart
1 spl jahvatatud tšillit

Sega kokku jogurt, brändi ja oliiviõli. Maitsesta suhkru, pipra ja tšilliga. Banaanid koori ja aseta segusse ning sealt kohe grillile. Grilli mõlemalt poolt kuldpruuniks.