Muskaatkõrvitsa püreesupp parmesani ja röstitud mandlitega

500 ml köögiviljapuljongit
800 g muskaatkõrvitsat
1 keskmine sibul
300 ml vahukoort
Santa Maria muskaatpähklit, riivituna
peterselli
parmesani
4 spl röstitud mandleid
Santa Maria apelsinipipart (orange pepper)
Santa Maria kivi- ja meresoola segu (rock&sea salt)
Santa Maria Tellicherry pipart
peterselli

Kuumuta köögiviljapuljong ning lisa juurde tükeldatud kõrvits ja sibul. Lisa juurde muskaatpähkel. Keeda madalal tulel kuni köögiviljad on pehmed ning püreesta köögikombainis või saumikseriga. Lisa nüüd juurde vahukoor ja maitsesta soola ning pipraga.
Serveeri koos kuumal pannil röstitud mandlite ja apelsinipipraga ning riivi supile peale ka parmesan. Kaunista rohelise peterselliga.



Kanafilee-juustu supp

1 kana rinna filee
1 porgandit
1 õun
1 küüslaugu küüs
1 pk Santa Maria Tex Mex juustu dipikastmesegu (Cheese dipmix)
1 l piima
1 spl jahu
koriandrit
peterselli

Lõika kanafileest peenikesed viilud. Lõika köögivili ja puuvili peenikesteks ribadeks. Kuumuta potis veidi õli, prae kergelt küüslauk ja kanafilee. Lisa juustu dipikastmesegu ja jahu. Passseeri ning lisa kõik köögiviljad. Vala peale piim ning lase keema tõusta. Võta pott tulelt, maitsesta soola ja pipraga ning lisa hakitud ürdid.


Kohupiima-jogurti saiakesed

1 pk külmutatud lehttaigent
1 Tere rosinakohupiim
1 Tere teraviljajogurt
3 muna
100g rosinaid
Santa Maria jahvatatud kaneeli
suhkrut
jahu

Sulata taigen ning rulli kergelt lahti. Sega kausis kokku kohupiim, jogurt, muna, suhkur, rosinad ning vajadusel lisa jahu. Määri mass taignale ning keera taigen koos massiga rulli. Aseta rull küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri munaga ning puista peale kaneeli ja suhkru segu. Küpseta 200 kraadises ahjus 15 - 20 minutit või kuni saiakesed on küpsenud. Kui rull tuleb paksem vähenda kuumust pärast 15 minutit 165 kraadini ja küpseta veel 5 – 10 minutit.