Lihavardad ja fetasalati-taskud

100 g kirsstomatit
400 g veise välisfileed
600 g hakkliha
3 küüslauguküünt
muskaatpähklit
soola
pipart
tüümian
balsami veiniäädikat
1 väiksem sibul

Salat

200 g feta kuubikuid
50 g kuivatatud tomatit
2 punast sibulat
3 tomatit
1 roheline paprika
1 väiksem värske kurk
1 sidrun
Tere hapukoort
oliiviõli
soola
pipart
Leiburi Etnia Pita

Varraste valmistamiseks sega hakkliha, hakitud küüslaugu ja sibulaga. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga ning vormi pallid. Veisefilee maitsesta soola, pipra ja balsami veiniäädikaga. Aja lihad vardasse vaheldumisi koos kirsstomatitega ning grilli.

Salati valmistamiseks haki kuivatatud tomat, sibul, värske tomat, paprika ja kurk ning sega kokku hapukoore ja feta kuubikutega. Maitset rikasta sidrunimahla, soola, pipra ja mõne maitsva värske ürdiga.

Serveerimiseks grilli Leiburi Pitasi, lõika need pooleks, täida tekkinud tasku salatiga ning serveeri koos grillvardaga.

Meloni-pirni salat tšilli ja laimiga

300 g melonit
300 g pirni
1 punane tšilli
1 laim
400 g Tere maitsestamata jogurtit

Koori melon ja haki kuubikuteks. Haki ka pirn kuubikuteks ning piserda üle laimimahlaga. Sega salatile juurde hakitud tšilli ning riivitud laimi koor. Maitsesta vajadusel suhkruga. Serveeri maitsestamata jogurtiga.