"Parim Maitse" pakub maitsvat lõhekala ning banaani-laimivardaid

 (4)
04.07
"Parim Maitse" pakub maitsvat lõhekala ning banaani-laimivardaid
---

Arne ja Rain grillivad seekord mõnusalt suvesse sobivat kala ning grillitult pakuvad nad ka banaani.

Lõhesse mähitud spargel

    600 g lõhefileed
    20-25 sparglit
    soola
    pipart
    sojakastet
    Leiburi Etnia Rieska lapi leib

Kaste

    300 g Tere Maitsestamata jogurtit
    rohelist sibulat
    soola
    pipart

Lõika lõhefileest õhemad viilud ning koori sparglid. Maitsesta sparglid soola ja pipraga ning keera lõhefilee ümber spargli. Piserda üle sojakastmega ning grilli kuumal grillil. Kastme jaoks haki roheline sibul, sega kokku maitsestamata jogurtiga, ning maitsesta soola ja pipraga. Määri Rieska leib oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga ning grilli. Serveeri koheselt.

---

Banaani-laimivardad jogurtiga

    4 banaani
    1 laim
    6 spl apelsinimahla
    2 spl fariinisuhkrut
    1 pakk Tere Light jogurtit
    värsket münti
    grillimiseks fooliumivann

Koori banaanid ja lõika paraja suurusega tükid. Lõika laimist sektorid. Lüki banaan ja laim vaheldumisi grillvardasse. Vala apelsinimahl fooliumvanni, lisa fariinisuhkur ja hakitud münt ning aseta grillile. Banaanivardaid tõsta grillimise vahepeal kastmesse ja serveeri koos kastme ning Light jogurtiga.