Marineeritud räimed kumkvati ja tšilliga

800 g räimi
2 muna
1 sibul
1 sidrun
1 tšillipipar
4 Santa Maria loorberi lehte
4 portsu rohelise salati materjali
1 pakk kirsstomateid
100 g kumkvate
0,5 tl Santa Maria Roseé pipart
1 l vett
2-4 spl veiniäädikat
Santa Maria kivisoola (Rock salt)
Santa Maria kolme pipra segu (triple pepper)
jahu

Maitsesta puhastatud räimed soola, pipra ja sidrunimahlaga. Paki nüüd räimed paarikaupa, kõhud kokku, paneeri jahus, seejärel munas ning prae kuumal pannil.
Vala peale marinaad.

Marinaadi jaoks viiluta sibul ja kuumuta väheses õlis koos tšillipipra ja kumkvatidega. Vala peale liitri jagu vett ja keeda madalal tulel kuni sibul ja kumkvatid on pehmed. Maitsesta nüüd loorberi, soola, pipra ja Roseé pipraga ning lisa juurde veiniäädikas. Lase keeda 3-4 minutit ja jahuta.

Serveeri erinevate roheliste salatide segu ja kirsstomatitega või keedetud karulite ja hapukoorega.


Räime ahjuvorm

500 g roogitud räimi
500 g kooritud kartulit
4 muna
200 ml piima
100 ml Tere vahukoort
1 sibul
rohelist sibulat
peterselli
Santa Maria sibulahelbeid
Santa Maria kivisoola (Rock Salt)
Santa Maria Tellicherry pipart

Koori kartul ja lõika peenikesteks viiludeks. Vala ahjuvormi veidi õli ja aseta kartulid vormi. Suru hästi kokku ja maitsesta soola ja pipraga. Aseta peale räimed, mis samuti maitsesta eelnevalt soola ja pipraga ning siis viilutatud sibul. Sega munast, piimast ja vahukoorest segu ja vala kõige peale. Lõpetuseks raputa peale sibulahelbeid. Küpseta 175 kraadi juures ahjus 40 minutit. Ahjust võttes puista peale hakitud ürte. Serveeri koos hapukoorega.


Kohupiima-martsipani rullid

500 g pärmilehttaigent
200 g kohupiima
100 g martsipani
1 laim
1 muna
Santa Maria kakao ja tšilli maitseainesegu (cacao&chili)
suhkrut

Sega omavahel kohupiim ja riivitud martsipan ning maitsesta laimikoore, mahla, Santa Maria kakao&tšilli maitseaineseguga. Vajadusel lisa suhkrut.
Rulli taigen õhukeseks ning määri peale martsipani-kohupiimasegu ja rulli taigen kokku. Lõika ratasteks ja aseta ahjuplaadile ning küpseta 200-220 kraadi juures 8-10 minutit.