Heigi-jõhevähisaba vardad

1 laim
1 sidrun
1 punane paprika
200 g heiki
200 g lõhefileed
100 g jõevähisabasi
soola
pipart
100 g sweet chilli kastet
rohelist sibulat
Tere võid
parmesani juustu
Tere Toorjuustu (maitsestamata)
Leiburi Etnia Lavaš

Lõika paprikast kolmnurgad ning sidrunist ja laimist sektorid ja aja vaheldumis koos lõhe, heigi kuubikute ja jõhevähisabadega vardasse. Maitsesta soola, pipra ja sweet chilli kastmega ja gilli kuumal grillil.

Lisandi valmistamiseks sulata või ning sega sinna hakitud parmesan ja roheline sibul. Küpseta, kuni juust on sulanud ja tõsta seejärel sibul toorjuusutga määritud lavašile. Maitsesta soola ja pipraga, mähi ümbrikuks ja grilli mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Grillitud õunakook jäätisega

100 g Tere võid
10 õuna
1,5 klaasi jahu
1 klaas suhkrut
2 tl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
2 muna
soola
Tere piimajäätist
grillil küpsetamiseks fooliumvorm

Sulata või. Koori ja viiluta õunad ning lao fooliumvormi.
Sega eraldi kausis jahu, kaneel, küpsetuspulber, sool ja suhkur ning lisa juurde munad. Sega korralikult kuni mass on teraline. Aseta nüüd saadud mass õuntele, piserda üle sulavõiga ning küpseta kuumal grillil 175-200 kraadi juures 40-45 minutit. Vajadusel kata fooliumiga.