Täidetud ja üleküpsetatud portabellad

8 portabella seent
100g Mumuu kodujuustu
2 punast sibulat 
3 tomatit
1 paprika
100 g Tere naturaalset toorjuustu
100 g Santa Maria ananassiglasuurkastet (bbq sweet pineapple glaze)
100 g riivitud juustu
peterselli
Santa Maria kivisoola (Rock salt)
Santa Maria Tellicherry pipart

Murra seentel jalad ja haki väiksemaks. Sega seened kokku hakitud tomatite, paprika ja sibula, peterselliga. Sega juurde toorjuust, kodujuust ja ananassiglasuurkaste.
Aseta saadud mass seentele ja raputa üle riivitud juustuga. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta ahjus 225 kraadi juures ca 15 minutit.

Ratatouille kodujuustuga
6-le

900 g tomateid
2 sibulat
2 punast paprikat
1 kollast paprikat
1 baklažaan
2 küüslauguküünt
2 Santa Maria loorberi lehte
200 g Santa Maria mahedat taco-kastet (mild taco sauce)
200 g Mumuu kodujuustu
värsket tüümiani
oliiviõli
Santa Maria kivi- ja meresoola segu (rock&sea salt)
Santa Maria kolme pipra segu (triple pepper)

Koori tomatid ning haki seejärel kuubikuteks. Puhasta paprika seemnetest ning lõika kolmnurkadeks. Baklažaan lõika ratasteks. Kuumuta pannil oliiviõli ning prae sibulaid umbes 3 minutit. Lisa seejärel purustatud loorberileht, küüslauk, taco kaste ja tomatikuubikud. Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit ning maitsesta soola, pipra ja vajadusel suhkruga. Võta ahjuvorm ning aseta põhja baklažaan. Siis veidi taco kastet ning seejärel paprika ja kodujuust ning vala ülejäänud kastmega üle. Raputa peale hakitud tüümianit ning küpseta ahjus 190 kraadi juures 35—45 minutit.

Klenäter serveeritud jogurtiga
4-le

1 muna
1 munakollane
25 g Tere võid
2 tl konjakit või brändit
1 sidrun
8 spl jahu
õli
serveerimiseks Santa Maria vanillisuhkrut ja Tere Light jogurtit

Sulata või ja lase jahtuda. Sega omavahel korralikult muna, munakollane ja vanillisuhkur. Lisa juurde konjak, riivitud sidrunikoor, rasvaine ja jahu. Lase valmis taignal seista külmikus ca 30 minutit (siis on lihtsam seda hiljem käsitleda).
Rulli nüüd taigen õhemaks plaadiks ja lõika umbes 3 cm laiused ja 10 cm pikkused ribad. Tee riba keskele lõige ja tõsta üks taignaots sellest läbi, et moodustuks sõlmeke.
Friteeri nüüd kuumas õlis pruuniks, raputa üle suhkruga ja serveeri koos Tere Light jogurtiga.