Pasta alla vodka* ehk makaronid tomatikastme ning tilga viinaga

neljale kuni kuuele
Foto: NamiNami
Foto: NamiNami

1 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
1 küüslauguküüs
noaotsatäis soola
400 g purk konservitud purustatud tomateid
noaotsatäis tšillihelbeid
1 sl rõõska koort
500 g fusilli, penne vm lühemaid makarone
4 sl ehk 60 ml viina
2 sl võid
riivitud Parmesani või Valio Forte juustu

Valmista kõigepealt kaste. Selleks kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ja kuumuta paar minutit. Siis lisa peenestatud küüslauk, veidi soola ja kuumuta pidevalt segades, kuni sibul on klaasjaks muutunud. Ära pruunista!

Lisa purustatud tomatid ja tšillihelbed ning hauta tasasel tulel 15-20 minutit, aeg-ajalt segades (kastme võib kuni siiamaani varem valmis teha).

Keeda makaronid al dente. Vahetult enne makaronide valmimist lisa rõõsk koor kuumale tomatikastmele.

Nõruta makaronid, sega juurde või ja viin. Lisa tomatikaste, sega läbi ja serveeri koos riivitud juustuga.

__________________
*) Väidetavalt muutus see roog populaarseks 1960. aastate Roomas. Maitsev ja lihtne ja natuke patune