AVOKAADO-SINGISALAT

4 inimesele
Lihtsalt valmiv salat, mida saab serveerida näkileival suupisteks või avokaadopoolikust eelroana. See on hõrgutis, millest võib ajapikku vaata et sõltuvusse jääda!

• 2 avokaadot
• 100 g suitsusinki
• 1,5 sl paksemat majoneesi (nt Hellman’si)
• 1 tl sidrunipipart
• 1 sl sidrunimahla
• 1 sl hakitud tilli
Koori avokaadod, lõika ribadeks ja piserda üle sidrunimahlaga. Lõika ka sink ribadeks, sega avokaado ja majoneesiga. Viimaks maitsesta salat sidrunipipra ja tilliga.

SOE PASTASALAT FETAKASTMES

4 inimesele
Järgnevat salatit söövad isuga needki, kes ilma lihata toitu muidu miskiks ei pea. Roale paneb punkti küüslauk, mida soovitame kindlasti lisada.

• 200 g lipsupastat
• 1 suvikõrvits
• 1 kollane paprika
• 2 tomatit
• 200 g fetakit
• 10 musta kivita oliivi
(• 2 küüslauguküünt)
• värsket basiilikut
Keeda pasta rohkes vees al dente ehk peaaegu pehmeks. Samal ajal tükelda suvikõrvits ja paprika, kuumuta pannil õlis mõni minut. Lõika oliivid õhukesteks rõngasteks, tomatid ja fetaki tükikesteks. Purusta küüslauguküüned. Nõruta pasta ning sega ülejäänud ainetega, v.a fetakiga. Kõige lõpuks lisa fetaki, millest tekib kaste. Serveeri soojalt.

KANASALAT PIRNI JA MANDLITEGA

4 inimesele
Kerge ja lahe salat, millele lisavad hõrku maitset pirnid ja mandlilaastud.

• 1 grillkana
• 1 roheline paprika
• 10–12 kirsstomatit
• 2 sellerivart
• 5–6 basiilikulehte
• 1 tl soola
• 0,5 tl pipart
• 0,5 jääsalatit
• 2 pirni
• 50–100 g mandlilaaste
• 2 dl hapukoort või maitsestamata jogurtit
• 1 laimi (või sidruni) mahl
• 0,5 tl fariinsuhkrut
Eemalda kanaliha luudelt ja tükelda. Puhasta paprika ning lõika kuubikuteks. Poolita tomatid ja viiluta sellerivarred, haki basiilik. Pane tükeldatud ained kaussi, maitsesta soola ja pipraga. Koori ja puhasta pirnid, lõika kuubikuteks. Pigista peale pisut laimi- või sidrunimahla, et pirn ei tumeneks; sega salati hulka. Lisa ka ribadeks rebitud jääsalat ning mandlilaastud. Sega hapukoor või jogurt ülejäänud laimimahla ja fariinsuhkruga kastmeks, vala salatile.