ÜLLATUSEGA MUNAVÕI

Suursuguse suupiste saab ka odavate toorainetega. Valmistamisel arvesta, et seismisel muutub või soolasemaks.

• 100 g taluvõid
• 1 keedetud muna
• 2–3 sl Kriskal Caviari

Lase võil toatemperatuuril seista, kuni see muutub pehmeks. Koori keedetud muna ja purusta kahvliga, sega võiga. Lisa ka Kriskal Caviar ning sega läbi. Määri kate kuumale röstaiale.

Malle Kuuler Tallinnast

MUNA-TOORJUUSTUKATE

Mahedamaitseline saiakate on omal kohal äripäeva hommikuti.

• 2 keedetud muna
• 100 g toorjuustu (või sulatatud juustu)
• 0,5 punast või kollast paprikat
• 0,25 tl soola • 1 sl hakitud tilli

Koori keedetud munad ja purusta kahvliga. Sega toasooja toorjuustu ning tükikesteks lõigatud paprikaga, maitsesta soola ja hakitud tilliga. Määri kate röstitud saiaviiludele.

Tiina Orav Valga maakonnast

MAKRA-ANANASSIKATE

Purustatud ananass ja makra annavad ühtaegu maheda ja hõrgu segu.

• 100 g makrapulki
• 100 g toorjuustu
• 1 dl purustatud ananassi konservi
• 0,25 tl soola • pipart

Tükelda makrapulgad, sega nõrutatud ananassi ja toasooja toorjuustuga. Maitsesta soola ja pipraga. Määri kate röstitud kuumadele saiaviiludele.

Tiina Orav Valga maakonnast

MAKRAMAIUS RÖSTSAIAL

Tubli lusikatäis makramaiust kuumal röstsaial sobib kergeks eineks kohvi kõrvale.

• 100 g makrapulki
• 1 keedetud muna
• 1 marineeritud kurk
• 2 sl majoneesi
• rohelist salatit
Tükelda makrapulgad, keedetud muna ja marineeritud kurgid, sega majoneesiga. Rösti saiad ning kata salatilehega, tõsta peale makrasegu.

Piret Ojavee Tartumaalt

RÖSTSAI TOMATI, KÜÜSLAUGU JA PESTOGA

Itaaliapäraste saiadega võib üllatada nii oma peret kui ka külalisi.

• 200 g (mini)tomateid
• 2 küüslauguküünt
• 2 sl õli
• soola
• pipart
• suhkrut
• rohelist või punast pestokastet
Kaunistamiseks: • värsket basiilikut Lõika tomatid neljaks, peenesta küüslauk. Kuumuta pannil õli ning prae tomateid ja küüslauku paar minutit pidevalt segades. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Rösti saiad, määri neile õhuke kiht pestot ning seejärel tomati-küüslaugusegu. Kaunista basiilikulehega.

Monika Tropp Tallinnast

SINIHALLITUSJUUSTUSAIAD

Hõrgud hallitusjuustusaiad on mõnus suupiste klaasi veini kõrvale.

• 200 g kodujuustu
• 100 g sinihallitusjuustu
• 1 muna
• hakitud peterselli

Klopi lahti muna. Riivi sinihallitusjuust (seda on kerge teha, kui juustu enne sügavkülmas hoida). Sega kõik ained kokku, kata saadud seguga saiaviilud. Küpseta 180° juures 15 minutit.

Piret Ojavee Tartumaalt