Pikantsed ribid

8 ribitükikest
1 spl ketšupit
2 spl toiduõli
2 spl kuivatatud maitserohelist
0,5 spl jõhvikamahla
1 tl tärklist
1 tl suhkrut
1 apelsin
Musta pipart, soola

Praadige pannil ribid kergelt läbi. Seejärel segage ketšup, sool, pipar ja maitseroheline ribidega segi, pange ahjuvormi ja küpsetage praeahjus 170°C juures 15-20 minutit. Jõhvikakastme jaoks kasutage sama panni, millel enne ribisid praadisite. Valage pannile õli, jõhvikamahl, lisage suhkur, apelsiniviilud ja keetke 5-7 minutit. Valage sisse veega segatud tärklis ja laske keema tõusta. Valmis kaste kurnake läbi sõela. Serveerimisel valage kaste ribidele, lisandina võib kasutada näiteks riisi.

Puuviljasalat rummiga

200g kivideta ploome
1 õun
200g melonit
2 spl suhkrut
1 spl sidrunimahla
1 spl rummi
Vahukoort
Melissilehti kaunistuseks

Viilutage puuviljad, õunaviiludele pritsige sidrunimahla, et tumedaks ei tõmbuks. Segage puuviljad ja lisage rumm. Kaunistage suhkruga vahustatud vahukoorega ja melissilehtedega.