"Mulle meeldis see eksperimendinädal," tunnistab Kristiina, kes käib täiskohaga tööl ja kasvatab kolmeaastast poega. Poeg käib lasteaias ning pereisa oli sel nädalal välismaal tööl.

Möödunud pühapäeval ostis Kristiina terve nädala toiduvaru ära ning korraliku perenaisena oli tal varem sügavkülma ka üht-teist varutud. Kristiina poenimekirja ja eksperimendi algust saad lugeda eksperimendilugude esimesest artiklist Eksperiment: kas perenaine saab hakkama vaid korra nädalas poes käies?" href="http://naistekas.delfi.ee/kodu_ja_aed/kook/eksperiment-kas-perenaine-saab-hakkama-vaid-korra-nadalas-poes-kaies.d?id=60765729">Eksperiment: kas perenaine saab hakkama vaid korra nädalas poes käies?

Selle nädala lõpuks jäi alles üks banaan, 2 tomatit, paar leivaviilu, pool pakki võid, kuivatatud ananassitükid, natukene hapukoort ja mõned marineeritud kurgid.
Sügavkülmas on aga asju küll. Kui väga tahta, saaks järgmise nädala veel hakkama, ainult leiba ja vorsti enam pole ning päris ilma patustamiseta ju ka ei saanud, neljapäeval oli vaja piima järel käia.
"Tõenäoliselt hakkan ka edaspidi nädalalõppudel rohkem toidukraami ostma, et siis peale tööd rahulikult kodus süüa teha saaks. Poes kiiruga ja tühja kõhuga käimine tuleb ikka märksa kulukam," märgib Kristiina. "Supermarketis ei saa ju nii käia, et midagi ebavajalikku korvi ei satu, ikka tekib isu saiakeste, maiustuste või muu hea järele ning kui ahvatlustele järele anda, mida nõgema iseloomuga inimene tõenäoliselt ka teeb, kulub igasuguse pudi-padi peale märkamatult kümneid eurosid," ütleb ta.

Kristiina nädalalõpumenüü oli järgmine:

Reede

Hommik
Valmistasin neljaviljahelbeputru piimaga, lisasin ka mett. See on mu lapse lemmikpuder. Tema aga tahab pudru sisse veel külmutatud marju, näiteks punaseid ja musti sõstraid. Siis pidavat hea maitsema.

Lõuna
Kiire tempo lubas ampsata ühe õuna ja banaani.

Õhtu
Eelmisel päeval tegime rohkem frikadellisuppi, sõime seda. Kuna vennatütar tuli meile külla, praadisime veel pelmeene kõrvale, mida oli hea hapukoore ja marineeritud kurkidega süüa.
Peale jõime mahla ja gaseeritud vett.
Õhtu jooksul tekkis veel mõte midagi küpsetada. Tegime lehttaignast õuna-rabarberikoogi.
Ohtralt suhkrut ja kaneeli peale ja maitses oivaliselt punase karkade-teega.

Laupäev

Hommikul tegin keedumuna ja riisiputru, mida laps tungivalt nõudis. Kuna ise ma riisiputru väga ei armasta, siis tegin endale oma lemmikut tatraputru. Mõned õunad olid meil veel alles, need lõikasin neljaks ja pistsime nahka.

Lõunaks tegime aga kotlette kartuli ja kastmega. Kotleti rasvast tuleb ju maailma parim kaste. Kastme sisse riivisin ühe porgandi, mis oli veel õnnetult üksi jäänud ja puistasin ohtralt maitseaineid juurde. Mõni roheline sibulaviil ka peale ja maitses oivaliselt. Toitu sai nii palju, et jätkus ka õhtusöögiks.