Piprase ürdipeekoni suupisted

Koostisosad:

u 600g peekon

2tk sibul

4tk küüslauguküüs

1tl piprasegu

1tk sidruni mahl

1dl oliiviõli

2sl mesi sool

Serveerimiseks musta leiba, maitsestamata jogurtit ja rohkelt ürte (sibulat, murulauku)

Valmistamine: Lõika kamar pealt ruuduliseks. Viiluta sibulad ja küüslaugud õhukesteks seibideks, pane lihatükist veidi suuremasse nõusse ja tõsta liha sinna peale. Sega ülejäänud marinaadiained omavahel kokku ja kalla lihatükile. Loksuta aeg-ajalt kaussi, et marinaad pääseks igast küljest liha maitsestama. Küpseta liha 225-kraadises ahjus pool tundi, kuni kamar muutub krõbedaks. Mida rohkem on kamara all rasva, seda krõbedam ja muredam koorik tuleb.

Kuna peekon on suupiste kõige rammusam osa ning ülejäänud koostisosad on võrdlemisi figuurisõbralikud, siis ei näe treener põhjust, miks tasakaalukalt toitudes vahel harva natuke rasvasemat peekonitükki endale lubada ei tohiks.

Alanda kuumus 190 kraadile ja küpseta veel pool tundi. Maitsesta kamarat soolaga ning lõika liha ruutude järgi tükkideks.

Samal ajal prae marinaadist järele jäänud sibula- ja küüslaugurattad õli-võisegus kuldseks. Tõsta pannilt veidi lihamahla jogurti hulka. Lisa julgelt hakitud ürte ja kui soovid, soola. Aseta lihatükid leivaviilule, paku juurde jogurtikastet ja praetud sibulasegu.

Peekonisse peidetud seasisefilee päikesekuivatatud tomatitega

Koostisosad:

1 pakk Ameerikapärane toorsuitsupeekon

1 Seasisefilee soola ja musta pipart

1 tl kuivatatud basiilikut

külmpressitud oliiviõli

5-6 päikesekuivatatud tomatit

Valmistamine:

Puhasta filee terava noaga valgetest kiledest, määri oliiviõliga. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Tee fileesse väikesed sisselõiked ja torka lõhedesse 3-4 tükiks lõigatud päikesekuivatatud tomatid.

Kelneri sõnul on seasisefilee niivõrd taine tükk ja väikese rasvasisaldusega, et on võrreldav kanafileega, tänu millele ei tohiks ka figuurijälgijad selle söömist karta. „Ka selle ümber keeratav peekon kaotab ahjus küpsetes rasva ja muutub mõnusalt krõbedaks,“ lisas ta.

Keera peekoniviilud ümber filee ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit või kuni peekon on pealt kaunilt pruunistunud (aeg sõltub filee suurusest). Serveeri meelepärase salatiga. „Salat muudab roa värskemaks ning tänu sellele ei ole pärast söömist ebameeldivalt raske olla,“ ütleb treener lõpetuseks.