“Hommikuputrude retseptid ei pea sisaldama üksnes keedetud kaerahelbeid. Põnevaid väljakutseid pakuvad jahvatatud seemnetest keedetud, ahjus küpsetatud või hoopis blenderis püreestatud pudrud. Seemned on kasulikud, sest puhastavad organismi, alandavad vererõhku ja kolesteroolitaset ning kiirendavad seedimist,” räägib Tammsaare Ärikeskuse Daily lõunarestorani peakokk Merlin Sõber.

Seemnepuder linajahuga
Neljale

70 g tšiiaseemneid
70 g kanepiseemneid
70 g linajahu
800 ml vett
Maitse järgi jahvatatud kaneeli ja vaniljesuhkrut

Sega linaseemne jahu, tšiia- ja kanepiseemned veega ning lase 10 minutit seista. Seejärel kuumuta seemnepuder keemiseni ning lisa maitse järgi kaneeli ja vaniljesuhkrut.

Naudi mandlilaastude või kookoshelvestega, värskust lisa puuviljade või marjadega ning magusamaks saab pudru mee või agaavisiirupiga.

Ahjus küpsetatud kaera-õunapuder seemnetega
Neljale

120 g jämedaid kaerahelbeid (võimalusel gluteenivabasid)
800 ml mandlipiima
1 keskmine õun
3 spl seemnesegu (meile meeldib kõrvitsa-, lina- ja päevalilleseemne segu)
Maitse järgi soola, jahvatatud kaneeli ja vaniljesuhkrut

Alustuseks soojenda ahi 180 kraadini, tükelda õun kuubikuteks ning sega suhkru ja kaneeliga. Hauta potipõhjas õunakuubikud pehmeks, lisa mandlipiim, kaerahelbed, maitsesta soola ja suhkruga, ja keeda, kuni puder pakseneb.

Suhkruvaba pudru saamiseks võib magustamiseks kasutada näiteks agaavisiirupit või datleid.