Tuleb ainult fantaasial lennata lasta ja muidugi teada, millist värvi taim annab.

Lilla

Viilutatud peet või ½ tassi greibimahla kontsentraati, millesse panna muna ligunema.

Purustatud mustikad annavad ilusa lilla, kuid munad tuleb jätta värvileotisse üsna pikaks ajaks ning hiljem ei tohi mune loputada. Lilla värvuse saab ka nii, kui leotada keedetud mune ööpäev läbi vees, kuhu on enne pandud siniseid õisi.

Pruunikaslilla värvi annab munade keetmine hästi kanges naistepunatees. Kui naistepuna ümber muna mähkida, võib saada omapärase “kärbsemusta” tulemuse.

Kollane

Leota mune tassis kuumas vees, millesse on pandud 1-1½ tl kurkumijuure (kollane ingver) pulbrit ja ½ tl äädikat; kuivatatud saialilled ning kollase karikakra õielehed annavad sidrunkollase värvuse.

Sinine

1 tass konserveeritud mustikaid (siirupiga) või kukemarju (kasvavad rabas ja on täiesti söödavad ning väärtuslikud ka hoidiseks), muna asetada ligunema.

Purustatud punane kapsas, millele on lisatud nii palju vett, et see muutuks ühtlaseks massiks, sobib samuti. Punane kapsas on tuntud ka indikaatorina, seda on võimalik muuta heledamaks ja tumedamaks.

Sinakaid toone annavad ka näiteks mustika-, mustasõstra- (veidi punakama varjundiga) ja toompihlakamoos, kui muna nende kangesse leotisse likku panna.

Ka aroonia annab ilusa sinise värvi.

Punane

1 tass konserveeritud kirsse püreestada ja muna asetada ligunema. Punast värvi saab ka nii, kui eemaldada punaste sibulate koor ning keeta mune nendega koos ½-1 tundi. Mida kauem keeta, seda tumedamaks muutub värv.

Punast värvi annavad jõhvikad ja külmutatud vaarikad, kuivatatud hibiski (nn toakask) õielehed ning madarajuured. Viimastest on kõige paremad vanad, mitte noored ebaühtlaselt kõverad juured, mida on raske vastu munakoort hõõruda. Kõige parema tulemuse annavad need juured kuivatatult.

Oranž

Kollase sibula koored ja paprika.

Kahvatulillast roosani

Punane kapsas, peedikoored, mustikad, greibi- ja granaatõunamahl.

Punakaspruun

Kohvi ja musta tee leotised. 1 sl kohvi ja ½ tl äädikat. Mida kangem on kohv, seda tumedam pruun.

Peedikoored — olge ettevaatlik, et ei pritsiks vett muna pinnale, muidu tekib parkunud värv.

Paakspuu koore pealmine osa (lihtne kätte saada kuivanud okstelt puruna kraapides).

Sügavpruun

Hikkoripuu ja kreeka pähklipuu purustatud koor ja purustatud lepakäbid.

Roosa

Purustatud vaarikad annavad nõrgema värvi. Munad peavad olema enne keedetud ning roosa värv antakse neile värvileotises. Hiljem ei või mune loputada, muidu muutub värv hallikaks.

Roheline

Värvige munad enne kollaseks, siis siniseks. Lisage lilledega siniseks värvitud veele ½ tl söögisoodat, enne kui mune leotama asute. Rohelist annavad ka spinatilehed, mis tuleb asetada vastu munakoort enne muna värvimist, samuti kollased õunakoored.