Põhi:

200-250 g  biskviitpõhja (põhja võib teha ka muretaignast)

Täidis:

600 g kohupiima
200 g suhkrut
150 g võid
100 g jahu
50 g rosinaid
4 muna

Kate:

250 g tumedat šokolaadi
75 g võid
150 g kookoshelbeid

Täidise tegemiseks vahusta toasoe või ja suhkur. Segu edasi vahustades lisa ükshaaval munakollased. Kui mass on ühtlaselt vahustunud, sega juurde kohupiim, rosinad ja kõige lõpus jahu. Vahusta eraldi munavalged ja sega ettevaatlikult kohupiimamassiga. Aseta biskviitpõhi küpsetusvormi ja vala selle peale täidis. Küpseta torti 170 kraadi juures 50-60 minutit. Lase jahtuda. Katte jaoks sulata või, lisa tükeldatud šokolaad ning lase massil ühtlaseks sulada. Määri šokolaadimass jahtunud tordile ning kaunista tordi küljed kookoshelvestega. Torti võib kaunistada ka pähklite või šokolaadilaastudega.

Teavituskampaania raames jagab Toiduliit läbi kodulehe infot tumeda   šokolaadi
ajaloo ja koostise kohta, pakub viiteid erinevatele  uuringutele ning
avaldab põnevaid fakte tumedast šokolaadist. Koduleht  on kättesaadav www.toiduliit.ee/tume.