RETSEPT: Amaretto-toorjuustumaius šokolaadikastmega


RETSEPT: Amaretto-toorjuustumaius šokolaadikastmega
Foto: Pressimaterjalid

Magustoit, mis viib lihtsalt keele alla!

Amaretto-toorjuustumaius šokolaadikastmega

500g mascarpone´t
150g tuhksuhkrut
100ml Amaretto likööri
500ml vahukoort
1 Espresso (või lihtsalt 50-60ml kanget kohvi)
näpuotsaga soola
Vanillipasta või –suhkur maitse järgi. Kui vanillisuhkur siis selle võrra vähendada tuhksuhkru kogust
300g digestive küpsiseid
100g macaron Saronno küpsiseid (Amaretto-maitselised küpsised)

Segada köögikombainis või vispliga kokku 30g Amaretto´t, tuhksuhkur, mascarpone, sool, vanill, espresso. Segage kuni mass on ühtlane ja kreemjas. Seejärel lisage vedel vahukoor ja jätkata segamist kuni segu läheb paksemaks, umbes nagu 20% hapukoor.

Purustada Digestiiviküpsised käega ning asetada vormide põhja. Tilgutada peale ülejäänud Amaretto. Seejärel panna küpsiste peale toorjuustusegu.

Kaste
200g tumedat šokolaadi 60-75%
200g vahukoort

Kuumutada vaiksel tulel ning segada ühtlaseks massiks. Jahutada enne serveerimist.

Enne maiuse serveerimist puistata peale näppude vahel tükeldatud Saronno küpsised ning valada üle šokolaadikastmega.

Itaalia pizza- ja grillrestoran Al Bastione asub kaunis vanalinna kivimajas Viru väravate vahetus läheduses aadressil Viru 23 Bastioni Aia ees. Al Bastione on kooslus sellest, mida ühendab endas autentne itaalia köök oma traditsioonilises headuses — grillil valmivad lihad, imemaitsvad pitsad, pastamaailma parimad palad ning hoolikalt valitud veinivalik.